Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
​Roda’28 pakt verdiend een punt van koploper HAVO.
Roda’28 pakt verdiend een punt van koploper HAVO.

Roda’28 ontving zondag 24 – 2 de trotse koploper HAVO uit Haalderen, op de 1e 20 minuten na bood Roda’28 heel goed weerstand tegen deze sterke tegenstander en dwong vooral in de 2e helft een verdienstelijk gelijkspel af.
HAVO begon sterk aan de wedstrijd en reeds in de 2e minuut schoot middenvelder Jordy Braam vanaf ongeveer 25 meter snoeihard op doel en landde de bal in de kruising van het doel, Roda’28 keeper Martijn Teuwsen had last van de zon en was ook verrast van dit plotselinge schot en derhalve kansloos. HAVO bleef in deze fase goed voetballen en in de 13e minuut onderschepte een HAVO middenvelder de bal, deze gaf direct een crosspass naar de linker aanvaller, die gaf een perfecte voorzet en de inlopende Kefas Schut schoot de bal in 1 beweging uit de lucht langs de paal in het Roda’28 doel.
Roda’28 moest alles in het werk stellen om de wedstrijd te kunnen kantelen, de ploeg herstelde zich goed en kregen steeds meer grip op de sterke HAVO spelers en in de 21e minuut was er een perfecte pass van Daan Willems op Roda’28 aanvaller Twan Arnts, deze pikte de bal op via een HAVO verdediger en kon zo doorlopen naar het doel. Met een hard schot liet hij de HAVO doelman Steven Paul kansloos en de aansluitingstreffer was gescoord. In de 26e minuut is er een scherpe corner van Twan Arnts en Roda’28 middenvelder Niek van Gemert kopt hard op doel, maar heeft pech dat er een HAVO verdediger op de doellijn stond en de bal wist te keren. Tot aan de rust bleef deze stand staan.
Na rust was Roda’28 de bovenliggende partij en zette de HAVO defensie goed onder druk, enkele malen kon er op doel gekopt worden, maar de HAVO doelman stond op de juiste plaats en wist zijn doel schoon te houden. Door enkele wisselingen in de Roda’28 defensie kreeg Roda’28 steeds meer controle over de wedstrijd en in de 74e minuut was het Pim Tromp, die met een schot over de grond, de keeper verschalkte en de zeer verdiende gelijkmaker wist te scoren.
HAVO was niet gelukkig met dit wedstrijdverloop, maar kon geen uitgespeelde kansen meer creëren om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Ook Roda’28 was niet meer bij machte om een winnende treffer te scoren en zo eindigde deze wedstrijd in een 2 – 2 gelijkspel.
Zondag 10 maart speelt Roda’28 wederom een thuiswedstrijd tegen RKSV Driel. Komend weekend wordt er eerst genoten van het jaarlijkse carnaval.