Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Krayenhoff 3
1 - 1
​RODA Vijf naar laatste 16 bekertoernooi
Op zaterdag 15 december werkte RODA Vijf de bekerwedstrijd tegen FC Lienden af. Het duel in de 1/16 finale was niet om over naar huis te schrijven. Matige voorbereiding, slecht voetbal, koude oostenwind, en uiteindelijk waren strafschoppen nodig om een beslissing te brengen. Daarbij was de wedstrijd slechts een aanloop naar een gezellige (enigszins) verlate sinterklaasavond.

Dat de focus niet bij de wedstrijd lag werd al snel duidelijk. Topschutter Niek Gerrits liet de helft van zijn outfit achter in de kleedkamer en verscheen zonder broek aan de aftrap. Jop Verploegen stond met alle liefde zijn broekje af, waarmee hij zichzelf direct een excuus verschafte om niet in te hoeven vallen. De vrijdagavond zat hem een dag later namelijk nog steeds in de weg en om diezelfde reden vond hij het ook absoluut niet nodig om in de rust in te vallen. Daarmee deed hij zichzelf, maar ook zijn team een groot plezier.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. De eerste helft was RODA de bovenliggende partij, maar grote kansen bleven uit. De tweede helft was van twee kanten niet best, en RODA mocht uiteindelijk niet klagen dat het na 90 minuten nog 0-0 stond. Penalty’s moesten dus de beslissing brengen.

Voor de thuisploeg leek het direct uit te draaien op een deceptie. De eerste pingel werd namelijk genomen door, jawel, Jop Verploegen. Hij produceerde een slap rolletje door het midden, die door de keeper vrij eenvoudig gestopt kon worden. Deze lag al bijna in de hoek, maar door de tergend lage snelheid van de bal kon hij zich op tijd herstellen. De overige penalty’s werden door RODA wel benut(Joost Megens, Koen Marcusse, Twan Koppers en Rocco Hopmans). Aan de andere kant faalde Lienden twee maal, dus gingen de Winssenaren alsnog met de overwinning aan de haal.

RODA Vijf kent inmiddels de tegenstander in de achtste finale, de Winssenaren gaan op bezoek bij Uchta.

Zoals gezegd werd na de wedstrijd sinterklaas gevierd. Een heerlijk avond met een incomplete bingoset, een stand-in bingo app met voorleesfunctie om Harm te ontzien, en prachtige prijzen als ondergoed, shampoo, drank en als hoofdprijs de radio van Koen Smits. Willem Lam nam het merendeel van deze prijzen mee naar huis, inclusief eerder genoemde radio.