RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 7
Za | 25-05-2019 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Krayenhoff 4 - RODA '28 2
0 - 0
RODA Vijf hervat seizoen met nederlaag
RODA Vijf is na de winterse ondebreking slecht uit de startblokken gekomen. Op bezoek bij koploper HAVO werd met 4-2 verloren. Daarmee is HAVO de enige opponent tegen wie RODA tweemaal niet wist te winnen. Op zich niet zo verwonderlijk, het is tot nog toe ook de enige ploeg waar RODA 2 keer tegen speelde.
 
De Winssenaren kregen met pijn en moeite een elftal op de been; met slechts twaalf man toog men richting Haalderen. Onder die 12 waren ook Sven Eggenhuizen, die na 21 maanden afwezigheid zijn rentree maakte en Mike Damen, de oud NEC-keeper die speciaal werd ingevlogen om de jonge goden van het keepersprobleem af te helpen.
 
RODA begon nog aardig aan de wedstrijd. Voor de gelegenheid werd aangetreden in een 4-4-2 formatie, wat resulteerde in een tekort aan mankracht voorin. Echt gevaarlijk werd RODA daarom niet, maar dat gold ook voor HAVO. De lange ballen vanuit de achterhoede kwamen maar zelden goed terecht bij de lange snelle voorhoedespelers. Uiteindelijk was het RODA dat de score opende en op een verdiende voorsprong kwam. Koen Smits stoomde op langs de linkerflank, kreeg de bal op maat mee van Koen Marcusse en klopte de doelman.
 
Ondanks het betere veldspel kwam RODA verder niet tot veel kansen. Uiteindelijk wist HAVO op gelijke hoogte te komen, na balverlies op het middenveld en een vrije trap ter hoogte van het doelgebied. De vrije trap kon door één van de boomlange aanvallers van HAVO vrij worden ingekopt. In eerste instantie wist Damen de bal nog op de lat te tikken, maar de rebound bleek hem te machtig. Niet veel later kwam HAVO ondanks het matige spel ook nog op voorsprong. Niels van Zuijlen gleed weg bij een poging een bal te onderscheppen waardoor er net iets te veel ruimte ontstond voor de thuisploeg. Het gevolg was een totaal onnodige achterstand voor RODA, en stof tot nadenken in de theepauze.
 
Na rust trad RODA aan in het oude vertrouwde 4-3-3 systeem om aanvallend wat meer te kunnen brengen. Aanvankelijk leverde dit ook meer druk op het vijandelijke doel op, precies zoals de technische staf het voorzien had. En het bracht RODA ook de gelijkmaker, waarmee de gasten helemaal terug in de wedstrijd kwamen. Echter viel daarna alles net de verkeerde kant op, voor RODA tenminste. Een geblokt schot van RODA leidde een tegenaanval in die leek te stranden bij een mislukte voorzet. Maar omdat de bal volledig werd gemist door Harm Tromp kwam deze toevallig uit bij de spits van HAVO, die zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette.
 
RODA kreeg nog voldoende mogelijkheden om de score weer gelijk te trekken, maar het mocht deze zaterdag niet zo zijn. Een zuivere strafschop werd niet gegeven, grote kansen verdwenen net (of ruim) over het doel en vaak was er te weinig rust en overzicht. Tot overmaat van ramp moest Damen geblesseerd van het veld, en profiteerde HAVO ook nog van het feit dat RODA een verdediger naar voren schoof. Met de extra ruimte wist het nog een vierde doelpunt te maken en de wedstrijd definitief te beslissen.
 
De volgende wedstrijd is komende zaterdag tegen Juliana. De nieuwkomer in de 6e klasse komt op bezoek in Winssen. Aftrap om 15:00.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie