RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Beuningse Boys 3
Za | 03-09-2022 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Nijmegen 7 (buiten mededinging) - RODA '28 2
0 - 0
Wie Volhoudt Wint
RODA Vijf bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan WVW, Wie Volhoudt Wint. Zelden was een clubnaam treffender, want het kwam aan op de lange adem. RODA was de betere ploeg, maar het had veel te veel kansen nodig om het verschil te maken.
 
De vele afwezigen van vorige week waren voor een weekje terug op de velden dus had RODA de luxe om met 15 man op pad te gaan. Helaas zal deze ongekende luxe van korte duur zijn, vanaf morgen mag Niek Gerrits weer gaan leuren bij andere elftallen voor versterkingen voor Waalstad-thuis.
 
Gezapig, plichtmatig; een greep uit de termen die vanuit het uitvak op de tribunes te horen waren om het spel van de eerste helft te beschrijven. En dat dekte de lading aardig, want het was niet best. De grootste kans voor rust was voor WVW, en zowel de totstandkoming als de uiteindelijke doelpoging gaven een aardige samenvatting van de eerste drie kwartier. Doelman Martijn Teuwsen rolde een bal mee met Daan van den Berg, die de bal niet verwacht had en de andere kant op keek. Die speelde hem breed naar Tom van Gemert, die hem ook niet verwacht had en helemaal vast stond. De enige mogelijke oplossing was een bal terug op Teuwsen, en ook die had dat niet verwacht. Dat de pass totaal uit de richting was, hielp ook niet mee. Met een sliding wist Teuwsen de bal binnen te houden, maar tikte hem daarbij precies bij de vijandelijke spits in de voeten. Voor een leeg doel, kreeg die het voor elkaar de bal via de lat over te schieten. Vanaf een meter of 5. Diezelfde van Gemert was het dichtst bij een doelpunt voor RODA, en dat zegt veel. Het was dan ook een voorzet die niet in de buurt kwam van waar hij in gedachten naartoe zou worden gestuurd. De bal zwaaide af richting de verre kruising, maar via de vingertoppen van de doelman viel de bal op de paal.
 
Na rust begon het allemaal iets beter te lopen voor de bezoekende ploeg, behalve voor Koen Smits. Een week of vier geleden speelde RODA ook al bij WVW, en toen scheurde Smits bijna zijn rechterhamstring af bij een poging de bal binnen te houden. Een meter of tien van die beruchte onheilsplek verwijderd, ging het nu weer mis. Nu was echter zijn linkerbeen aan de beurt, dus voorlopig heeft Smits weer een paar weekjes rust. Voor de rest van RODA begon het aardig te draaien. In tegenstelling tot de eerste helft, waarin alle ballen langs de zijlijn naar voren werden geramd en ze net zo hard weer terugkwamen, werd nu het middenveld gebruikt om het spel wat vaker van links naar rechts (en vice versa) te verplaatsen. En dat leidde tot kansen, heel veel kansen, terwijl er aan de andere kant eigenlijk niets meer werd weggegeven. Maar het duurde lang alvorens één van die kansen ook daadwerkelijk verzilverd werd. Pas toen het laatste kwart aanbrak en het op conditie aankwam was het verzet van WVW echt gebroken. Joost Gerrits ramde een bal in de kruising en Kop Verploegen knikte een voorzet binnen, en in beide gevallen kwam de eindpass van de voet van Stijn Gradussen. Uiteindelijk wist RODA een zwaarbevochten 0-2 overwinning uit het vuur te slepen, al had die nog veel hoger kunnen uitvallen.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden