RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Beuningse Boys 3
Za | 03-09-2022 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Nijmegen 7 (buiten mededinging) - RODA '28 2
0 - 0
Ongekend: Doelman maakt hattrick tegen Hatert
Afgelopen zaterdag kreeg RODA Vijf bezoek van SV Hatert. Na twee nederlagen op rij snakten de Winssenaren naar een overwinning. En die kwam er, met een verloop als in een jongensdroom. De bezoekers werden met 3-0 huiswaarts gestuurd, dat is op zich nog niet zo verwonderlijk. Maar dat alle goals op naam zouden komen van doelman Martijn Teuwsen, dat had niemand durven voorspellen.

Met het zonnetje hoog aan de hemel en het eerste biertje al achter de kiezen trapte RODA af op de eigen Boshof. Door een gebrek aan arbiters moest RODA Vijf een speler uit de eigen gelederen aanstellen. Dat deze niet geheel onpartijdig zou zijn viel te verwachten, en bij de eerste mogelijkheid greep Mike Damen dan ook direct zijn kans op een strafschop toe te kennen. Topscorer Joost Gerrits werd licht uit balans gebracht en ging gewillig naar de grond; een resoluut fluitsignaal van Damen tot gevolg. Teuwsen eiste de bal op en stiftte hem prachtig over zijn concullega heen; 1-0. Aan de andere kant ging Teuwsen bijna van held naar schlemiel door volledig mis te tasten bij een afstandsschot, maar gelukkig voor hem rolde de bal op de paal en kon hij hem alsnog oprapen. Het restant van de eerste helft kende weinig noemenswaardige gebeurtenissen, waardoor de thee werd opgezocht met een minimale voorsprong voor de Winssenaren.

In de 2e helft droeg Damen het spreekwoordelijke stokje, wat dus eigenlijk een fluitje was, over aan Koen Smits. En ook die drukte maar al te graag zijn stempel op de wedstrijd. Na een uur spelen was voor Stijn Gradussen het moment daar om zijn wedstrijd te staken. Hij blesseerde zichzelf in een duel maar Smits zag een overtreding in het voorval. Een tweede strafschop was het gevolg, en opnieuw werd Teuwsen de eer gegund. Dit keer bleef hij iets te kalm en schoot hij de bal tergend langzaam tegen de vallende doelman. De rebound wist hij echter wel te verzilveren en daarmee verdubbelde hij de voorsprong. In de slotfase kwam voor Teuwsen de kers op de taart. Hij probeerde Niek Gerrits in de diepte aan te spelen, maar zag zijn bal afdwalen richting een Hartertse verdediger. In een poging de bal aan te nemen veranderde hij deze zodanig van richting, dat hij buiten het bereik van zijn eigen doelman in het doel viel. Daarmee werd de eindstand bepaald op 3-0, en omdat Teuwsen het laatste doelpunt op zijn naam kreeg werd hij met een hattrick de held van de middag.

Volgende week hoopt RODA dit succes een vervolg te kunnen geven bij Jonkerboys. Dit duel zal helaas zonder publiek worden afgewerkt, de week erop verwelkomen we onze supporters weer al graag op de Boshof.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden