RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
0 - 0
Bloedserieuze van Gemert meldt zich weer bij Roda 2
Winssen, 12 April 2018 l Door: J. Gerrits
 
Tom van Gemert meldt zich binnenkort weer bij Roda’2. Deze keer zal de routinier een langere periode meetrainen.
 
Afgelopen maanden nam de 26-jarige Wijchenaar al deel aan verschillende trainingssessies van de Winssense formatie. De routinier heeft zichzelf gedurende het seizoen zien terugzakken van basisspeler van Roda 2 naar vaste waarde in het hart van de verdediging van Roda 3. Met het deelnemen aan de trainingen van Roda 2 hoopt hij hier verandering in te brengen. ‘Iedereen denkt dat dit een grap is, maar ik ben heel serieus’, benadrukte van Gemert in een gesprek met de Telegraaf. 'Komende week meld ik me weer bij Roda. Het is de bedoeling dat ik de rest van het seizoen blijf meetrainen. Ik weet heel goed op welke vlakken ik me nog moet verbeteren. Dit kan ik alleen maar doen door keihard te trainen.'

Van Gemert dicht zichzelf een goede kans toe om weer een vaste waarde te worden. "Het schijnt dat Joost Gerrits vertrekt bij RODA 2, en iemand zal die plek in moeten vullen. Ik heb namelijk vernomen dat hij niet het risico wil lopen om net als alle anders spelers van RODA 2 90+ kilo te gaan wegen, en dus een poging wil gaan wagen bij RODA 1. Voor mij is dit natuurlijk gunstig, maar ik vrees voor Gerrits dat hij het lastig zal krijgen. Hij is een type voetballer als Riyad Mahrez, veel vuile meters maken maar voetballend bijzonder zwak. Het is maar de vraag of dit voldoende is om aan te haken bij het eerste, maar ik gun het hem van harte".

Het is nog niet duidelijk of van Gemert zijn huidige contract gaat verlengen bij Roda 2. Hopmans, die kenbaar heeft gemaakt Roda 2 het eind van het seizoen te gaan verlaten, is niet gecharmeerd van het spel van van Gemert. ‘Er is alleen plaats voor spelers die elke wedstrijd 100% inzet geven en dit 90 minuten kunnen volhouden. Dit zie ik helaas niet altijd terug bij alle spelers waaronder bij van Gemert.’ Dan is er simpelweg geen plaats meer voor je in de selectie!’ benadrukt Hopmans nog eens.
 
Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen in volle gang en draait de geruchtenmolen op volle toeren. Van Gemert ziet zijn kans schoon. 'Ik ben weer toe aan uitdaging. Met de introductie van een nieuwe trainer maakt iedereen weer kans op een basisplek. Ik geef toe dat mijn fysieke gesteldheid een achterstand heeft opgelopen, maar ik heb al vaak bewezen dat dit voor mij geen probleem is. Ik denk dat het me gaat lukken. Ik ben vastberaden en bereid om hier hard aan te gaan werken. Ik ga mezelf met de deelneming aan de trainingen nu volledig focussen op volgend seizoen’.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie