RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
Zo | 27-01-2019 om 11:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
SCP 2 - RODA '28 2
1 - 4
Hoe Van Kraaij van ‘major signing’ veranderde in ‘persona non grata’ bij Roda 2
Winssen, 18 april 2018 l Door: J. Gerrits
 
Winssen – Als major signing kondigde Hopmans halverwege juni 2017 de komst van Tijmen van Kraaij naar Roda 2 aan. Als jeugdspeler van onder andere Achilles en Beuningse Boys leek de 17-jarige aanvaller meer dan rijp voor de stap naar Roda 2. De Winssense aanhang was dan ook lyrisch over zijn komst.
 
Nu, tien maanden later, zit Van Kraaij niet eens meer op een zijspoor bij ‘de jonge gangsters’ zoals Hopmans zijn elftal eerder deze week omschreef. “Als ik de kans had om met hem in de basis te spelen, had ik dat gedaan. Maar ik moet resultaat behalen. Ik heb dus niet de luxe om tegen hem te zeggen: ‘ga maar jongen, doe je best’. Als we verliezen, ben ik degene die verantwoordelijk is” zei Hopmans recentelijk over van Kraaij. Leider Thijs Stevens deed er vervolgens nog een schepje bovenop door te stellen dat zelfs aanvaller Jos Hoppenreijs momenteel hoger in de pikorde staat dan de jonge aanvaller. Deze uitspraak kan dan ook worden beschouwd als het ultieme dieptepunt in het huwelijk tussen Roda 2 en Van Kraaij. Veel slechter kan de situatie er voor de aanvaller niet uit komen te zien in Winssen, temeer omdat hij sinds de winterstop slechts drie keer tot de basis-elf van de selectie behoorde.
 
Of Van Kraaij aankomende donderdag een basisplek kan afdwingen is dan ook de grote vraag. “We hebben genoeg spelers in het team met ambitie, maar dit is vooral terug te zien in de verdediging en het middenveld. Met de huidige vorm van onze spitsen maken ze het mij elke week lastiger om een voorhoede op te stellen. Het voornaamste is dat zij doelpunten maken en zelf ontdekken hoe ze het meest kunnen bijdragen aan een goed resultaat voor het team.” Met deze uitspraak verklaart Hopmans ook zijn keuze voor Stijn Peters als nieuwe diepste spits afgelopen zondag. Dit pakte niet onverdienstelijk uit. Peters was in de uitoverwinning op WAVV (1-7) goed voor twee assists en één doelpunt. Peters speelde zijn gehele carrière bij Ewijk, Quick en Batavia als verdediger, maar een dergelijke rol lijkt uitgesloten bij Roda 2, aangezien Hopmans tevreden is over de verdediging. "Het maakt mij niet uit waar ik speel, een speler als ik kan eigenlijk op elke positie wel uit de voeten" reageerde Peters op de vraag wat hij van zijn nieuwe positie vond.
 
Ondanks het goede gevoel van afgelopen zondag is Peters wegens schoolverplichtingen niet in staat donderdag opnieuw als diepste spits aan te treden in de Winssense formatie. Hij heeft namelijk om 16:00 ’s middags een belangrijk tentamen waar hij minimaal 3 uur nodig zal hebben. Hierdoor kan hij niet op tijd aanwezig zijn voor de wedstrijd. Met de blessure van Luuk van den Dobbelsteen lijkt van Kraaij af te gaan op zijn vierde basisplaats sinds de winterstop. Of dit een illusie is of toch werkelijkheid zal worden moet nog blijken. De aftrap is 20:00 op sportpak de Boshof. De Roda mannen hebben nog iets recht te zetten tegen FC Jeugd dus spektakel wordt verwacht!
 
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie