RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
0 - 0
Luuk van den Dobbelsteen grootste pechvogel
De mannen van ’t Twidde hebben afgelopen zondag een 3-4 overwinning behaald op studentenvereniging FC Kunde. Het gesprek van de dag was echter niet de teamprestatie die zij geleverd hadden, maar de memorabele invalbuurt van Luuk van den Dobbelsteen.
 
Ondanks de vroege aftrap begon Roda scherp aan de wedstrijd en domineerde op het veld. Dit resulteerde in drie doelpunten voor de Roda mannen via Bram Versteeg, Joost Gerrits en Daan Willems. FC Kunde was tot dat moment nog niet gevaarlijk geweest door oplettendheid van zowel de verdediging als van de scherp ogende vlagger, Luuk van den Dobbelsteen. Toch viel de 1-3 uit een dood spelmoment. Er was echter nog geen vuiltje aan de lucht en met deze stand werd er gerust. Om deze reden werd er drie keer gewisseld, waaronder van den Dobbelsteen. Hij mocht zijn opwachting maken als verdedigende middenvelder. Het waren twintig weergaloze minuten, dit helaas in de negatieve zin van het woord.
 
Het spelbeeld van de tweede helft draaide compleet om. Waar ex-aanvoerder Bert Hopperijs eerst de 1-4 nog binnen schoot via penalty, domineerde FC Kunde de tweede helft. Roda werd slordig en leed veel onnodig balverlies. Dit leidde tot de 2-4 en 3-4. Na een reeks van mislukte passes en ongelukkige aannames van Dobbel waardoor de tegenstander gevaarlijk werd, werd er een einde gemaakt aan zijn lijdensweg. Thomas zag niets anders dan hem te wisselen en Dobbel mocht weer plaats nemen op de bank.
 
Naast Dobbel waren er meer spelers die een ongelukkige invalbeurt hadden. Zo ook Bas Gradussen. Het vermoeden ging dat hij door het vroege tijdstip van de wedstrijd vergeten was om de handrem er vanaf te halen toen hij binnen de lijnen kwam. Zelf gaf Gradussen een hele andere reden waarom het ‘gewoon’ niet liep. “Het lag overduidelijk aan de sokken. Deze zijn wel zo oud, glad en uitgerekt dat er niet fatsoenlijk op gevoetbald kan worden. Dit moet niet kunnen op het niveau waar wij spelen”.

Het was billen knijpen voor alle meegereisde supporters maar ondanks het slechte spel van de tweede helft en het optreden van Dobbel hield het ’t Twidde het hoofd boven water. De 3-4 overwinning werd over de streep getrokken. Over de uitslag werd achteraf nog wel even gediscussieerd omdat voor sommige spelers niet duidelijk was of Roda nu wel of niet had gewonnen en wat het exacte score was.

Teruggekomen op de Boshof was de lijdensweg van Dobbel nog niet voorbij. Deze ging de hele zondagmiddag door omdat hij nog vaak de kop van jut was in vak 6645. In een poging alles van afgelopen weekend te vergeten werd het voor Dobbel maandag op de Horssense kermis alleen nog maar erger. Binnen vijf minuten na binnenkomst kreeg hij een vol glas bier over zijn geliefde en net gestreken kermisblouse. Wanneer je zou denken dat het allemaal niet erger kon is Dobbel op de terugweg ook nog eens ernstig geblesseerd geraakt. Tijdens een geïmproviseerde kermiskoers richting Winssen ging het mis. Dobbel tikte nèt de band van zijn voorganger aan en ging hierdoor vol op zijn plaat. Dinsdag verscheen hij daardoor niet op de training vanwege een schouderblessure. Of Dobbel zondag fit genoeg is om (op zijn minst) te vlaggen is nu dan ook de grote vraag die binnen de selectie ronddwaalt.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie