Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
Roda 2 wint 1e wedstrijd tegen oude bekende
Zondag 30 september jongslede stond de eerste competitiewedstrijd van de mannen van Roda 2 op het programma. ONA 2 was de tegenstander en daarmee meteen één van formaat. Nog nooit werd door ’t Twidde gewonnen van dit elftal. Ze staan door de meeste teams bekend als toevluchtoord van een oud-international (door de privacywet mogen we deze speler niet met naam en toenaam benoemen, maar laten we hem voor het gemak maar Petertje noemen). Door onvoorziene privéomstandigheden kon trainer Van Zetten niet aanwezig zijn bij de competitiestart, hij werd kundig vervangen door Toon Peters.

In alle vroegte blies scheidsrechter Koolhout om 10(!) uur ’s ochtends voor het eerst op zijn fluit. Hij maakte hiermee meteen alle vogels in de buurt wakker, dit waren zelfs zij niet gewend. Roda 2 schoot meteen uit de startblokken, dit resulteerde meteen in de eerste kans van de wedstrijd, althans dat dacht Noud. Noud stond door personele problemen in de voorhoede, als rechtsbuiten geposteerd en kreeg daar dan ook de bal. Naar eigen zeggen zag hij de keeper voor zijn goal staan “en dacht laat ik eens schieten”(v.v. Aquila, 2014, p1). Dit leidde tot de eerste bal over het vangnet.

De eerste 10 minuten speelde wedstrijd zich met name op het middenveld af, tot het eerste hachelijke moment van de thuisploeg een feit was. Stijn Aalbers speelde de bal terug richting keeper Ivo Piels, die het ogenschijnlijk makkelijke balletje onder zijn voet door liet schieten. Hij kon zijn fout op de doellijn nog herstellen ook al werd er hevig door de spits geappelleerd. Dit incident bracht Ivo echter niet van zijn stuk, want hij keepte de overige 80 minuten een prima wedstrijd. Ook werd Roda sterker en hierdoor kwamen er kansen voor het 2e. 1 kans werd verzilverd tot doelpunt, na een goede combinatie kreeg Bram Janssen de bal aan de voet in de zestien. Hij verschafte zichzelf wat ruimte en kreeg de orders van zijn ploeggenoten om te schieten. Dit deed hij met succes en zette de 1-0 op het scorebord.

Roda 2 trok de lijn van het goede spel door en dit leidde tot meerdere mogelijkheden. Echter verzaakte de rodamannen de score te verdubbelen, mede door een sterke keeper van de tegenpartij. De grootste misser van de eerste helft kwam op het conto van Noud Perlo. Hij werd met een scherpe steekpass door Bram Janssen alleen voor de keeper gezet. Hij schrok van de vrijheid en schoot de bal langs het doel. De sluwe vossen van ONA wisten met een aantal counters nog voor gevaar te stichten voor de goal van Ivo maar met een 1-0 stand gingen beide teams naar de thee.

In de tweede helft werden de mannen van ONA, onder leiding van Petertje, gevaarlijker op de helft van Roda. De aanhoudende druk van de ploeg uit Wageningen werd de Rodamannen uiteindelijk te veel. Na tal van hoekschoppen was het raak, Petertje maakte zich slim vrij van zijn directe tegenstander, aanvoerder Luc Janssen, en kon geheel vrij raak koppen.

Na de 1-1 werd het een leuke en open wedstrijd met het overwicht in voordeel van Roda. Het leverde de mannen tal van kansen op. Ramon de Klein kreeg een aantal open schietkansen maar wist er helaas geen enkel op goal te krijgen. Een kwartier voor tijd kreeg 't Twidde echter een ferme tik te verwerken. Aanvoerder Janssen moest noodgedwongen het veld verlaten met een hamstringblessure.

Deze tik gaf Roda echter wel hernieuwde energie om de wedstrijd winnend af te sluiten. 2 minuten na de aftocht van Janssen, brak Marijn Gradussen door aan de rechterkant en had de weg vrij richting de goal. Nadat hij een kamikaze tackle van een ONA-verdediger ontweek, schoot hij de bal onberispelijk in de korte hoek. Door de 2-1 was het verzet van de uitploeg gebroken en kon zelfs de 3-1 gemaakt worden. Na een gekraakt schot van Bram Janssen, kwam de bal voor de voeten van Jos Hoppenreijs. Deze bedacht zich geen moment en plaatste de bal met de buitenkant van zijn linkervoet tegen de binnenkant van de paal. Hiermee werd 3-1 en daarmee de zege beklonken.

Met de maximale score op zak, mag Roda 2 met vol vertrouwen opnieuw thuis om 10.00 aantreden. Ditmaal is dit tegen SDOO 2 uit Heteren.