RODA '28 VR1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
Spero VR1 - RODA '28 VR1
1 - 1
Tweede overwinning Roda '28 VR1
Na twee maanden lang geen wedstrijden te hebben gespeeld, de laatste was op 9 december uit tegen De Bataven, stond op een donderdagavond de eerste wedstrijd van 2019 op het programma. Roda trof op 'De Boshof' sv Kunde waarvan eerder dit seizoen met 2-0 van werd verloren. De koning winter werden er wat trainingen afgelast en zelfs een oefenwedstrijd kon geen doorgang vinden. Even leek het erop dat de regen het voor deze wedstrijd ging verpesten, maar uiteindelijk kon er op een prima bespeelbare veld gespeeld worden. Door blessures en enkele afwezigen waren Mette, Sofie en Fleur van de Kamp bereid om de dames te ondersteunen deze wedstrijd.

De eerste helft had een beeld waar Roda met een goed gevoel op kon terugkijken. Roda had veel de bal en liet goed positiespel zien, maar echte kansen kreeg Roda niet. Mede doordat Kunde een stugge ploeg was om tegen te voetballen en goed verdedigde was het moeilijk om er doorheen te komen. Roda kwam niet verder dan afstandschoten van Fleur van de Kamp, Tessa en Hester, maar deze waren niet moeilijk genoeg voor de keepster van Kunde. Misschien was een bekeken schot van Tessa nog de grootste kans, maar deze verdween net over het doel van Kunde heen. Aan de andere kant kreeg Kunde toch twee goede mogelijkheden. Eerst was het Femke die ternauwernood de bal kon wegwerken en niet veel later was het keepster Kelly de bal net voor een speelster van Kunde kon wegtikken die al klaar stond om de bal binnen te tikken. 

De tweede helft had in het begin nog steeds hetzelfde spelbeeld, Roda bleef goed voetballen en Kunde probeerde vooral in de omschakeling gevaarlijk worden. Nu was het Roda dat wel tot echte grote kansen kwamen. Demi was tweemaal dichtbij de openingstreffer, eenmaal uit een corner en eenmaal uit een hele goede aanval maar beide keren was ze de bal niet achter de keepster te krijgen. Ook Annebel was dichtbij, maar haar schot van ruim 30 meter spatte uiteen op de lat. Roda werd steeds gevaarlijker en kwam dan uiteindelijk geheel terecht op voorsprong in 64e minuut. Uit een ingooi kwam de bal bij Hester, haar goede voorzet kwam uit bij de tweede paal waar Demi de bal met haar borst over de doellijn duwde, 1-0. Vlak na deze treffer kreeg Kunde de kans op de gelijkmaker, maar Kelly was heel attent en tikte de bal met haar voet uit het doel. Door de voorsprong ging Roda iets naar achteren lopen waardoor Kunde af en toe gevaarlijk werd. Dat leverde wat hachelijke situaties op in de zestienmeter maar echte grote kansen waren er niet voor Kunde. De grootste was wel uit een corner, maar deze werd een meter naast gekopt. Aan de andere kant was Fleur van de Kamp nog dichtbij de 2-0 maar haar schot werd voldoende geblokt en ging over het doel. Uit deze corner scoorde Roda wel de 2-0. De corner van Tessa was laag bij de eerste paal, daar leek Kunde de bal weg te werken maar hadden niet gerekend op Reina, die haar debuut maakte bij Roda, en zo de bal weer terug kreeg bij Tessa die haar kwaliteit liet zien en de bal met heel veel gevoel in de lange hoek legde, 2-0 een prachtig doelpunt en de beslissing in de wedstrijd.

Zo won Roda de tweede wedstrijd van dit seizoen en dat was zeker gezien het spel verdiend. Nu speelde Roda al vaker dit seizoen een goede wedstrijd maar vergaten zich dan elke keer te belonen. Deze keer was het anders en pakte eindelijk weer drie punten. Zeker het spel vooral in de eerste 60 minuten gaf een goed gevoel aan de dames en staf en de inzet van het hele team was zoals elke week uitstekend. De volgende wedstrijd is tegen RKHVV, wanneer deze wedstrijd wordt gespeeld is nog niet bekend.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie