RODA '28 VR1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Beuningse Boys VR1 - RODA '28 VR1
Zo | 06-12-2020 om 11:15u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 VR1 - RKPSC VR1
0 - 0
Derby Beuningse Boys VR1-RODA '28 VR1 onbeslist

Na de moeizame overwinnig van vorige week tegen Victoria Boys stond een week later de derby tegen Beuningse Boys op het programma. Vooraf aan de wedstrijd deden beide ploegen niet veel onder van elkaar. Beuningse Boys stond vooraf op een vijfde plek met drie punten meer op nummer zes en dat was RODA. Oftewel op papier een wedstrijd waar beide ploegen gelijkwaardig zou moeten zijn.

 

In het begin van de wedstrijd had RODA nog wat moeite met Beuningse Boys zijn speelwijze. RODA was zoekende maar kreeg al snel grip waardoor het een boeiende schouwspel werd.

Beide ploegen waren inderdaad gelijkwaardig aan elkaar, waarbij moet worden gezegd dat RODA in het eerste bedrijf de betere kansen kreeg. Natuurlijk waren er van beide kanten afstandschoten, maar de grootste waren voor RODA.

Zo kreeg Noortje Gradussen tweemaal de kans op de score te openen, één keer strandde ze één op één met de keepster van Beuningen. Bij de andere kans schrok ze van de tijd die ze kreeg en zag ze haar schot met links worden gekeerd. Ook aanvoerder Demi Mengede was dichtbij, haar inzet uit de corner werd van de lijn afgehaald. Aan de andere kant was het Beuningen ook tot tweemaal toe dichtbij. Een schot van de spits werd nog ternauwernood gekraakt door de verdediging en niet veel later werd een corner van Beuningen ook net voor de lijn weggekopt. Met de brilstand werd de kleedkamers opgezocht voor een welverdiende rust.

 

De tweede helft bracht weinig verandering aan het spelbeeld. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd en het was vooral een echte derby met veel strijd maar ook met goed voetbal. Wonderwel kwam in het tweede bedrijf weinig uitgespeelde kansen. Dit zegt genoeg over beide verdedigingen, zowel bij Beuningen als bij RODA stond het goed achterin. Beuningen wist telkens net de laatste eindpass van RODA eruit te halen waardoor het elke net niet door kon komen. Aan de andere kant was het RODA wat heel goed de beste speelsters van Beuningen uit de wedstrijd speelde waardoor daar ook het gevaar uit de wedstrijd was.

In de laatste kwartier waren beide ploegen vermoeid door intensieve strijd. Beide coaches probeerde nog wat met wissels de wedstrijd om te keren, maar ook daar kwam geen veranderig in. Toch werd er vlak voor tijd gescoord door Beuningen, maar omdat keepster Fleur Gerritsen werd gehinderd werd deze dan ook terecht door goed leidende scheidsrechter afgekeurd.

 

Na 90 spannende en intensieve minuten werd er afgefloten en eindigde deze sportieve derby dan ook in de ouderwetse brilstand, 0-0. Over het algemeen konden beide ploegen met deze uitslag leven en was het ook een terechte uitslag waarbij mag worden aangetekend dat RODA bij vlagen zeer goed speelde. Door deze gelijkspel blijft RODA goed op de zesde plek staan met nog steeds zicht op plek vijf.

Zondag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan spelen de dames thuis tegen RKPSC uit Pannerden op het programma. Deze wedstrijd op De Boshof begint om 11.00 uur

Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen