RODA '28
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 - vv Ewijk
Zo | 06-12-2020 om 14:30u
Laaste gespeelde wedstrijd
Brakkenstein - RODA '28
0 - 0
Periodetitel biedt Roda '28 hoop op snelle terugkeer
Roda '28 is nu al zeker van een plek in de nacompetitie. Een punt tegen Overasseltse Boys (1-1) bleek genoeg om de periodetitel te veroveren. 

Op een bordje bij de ingang van het clubhuis van Roda '28 staat dat er binnen nieuwe clubsjaals verkrijgbaar zijn. Wellicht een leuke suggestie voor een sinterklaascadeau. Het fanartikel kan dit seizoen nog van pas komen als de Winssense vierdeklasser voor het kampioensschap gaat spelen of aan de nacompetitie begint. De ongeslagen koploper in de vierde klasse E veroverde gisteren door het 1-1 gelijkspel tegen Overasseltse Boys de eerste periodetitel en verzekerde zich van deelname aan het toetje aan het eind van het seizoen om promotie naar de derde klasse.

"Als je in het seizoen na een degradatie gelijk de eerste prijs pakt die er te halen is, doe je het niet slecht", zei  aanvaller Pim Tromp van Roda '28, dat vorig seizoen voor het eerst in de clubhistorie in de derde klasse uitkwam, maar het op dat niveau niet lang volhield. Met zijn openingsgoal bezorgde Tromp zijn ploeg uiteindelijk het benodigde punt voor het winnen van de periodetitel. Roda '28 eindigde door de remise in de eerste periode met een voorsprong van één punt op naaste belager SCE. De Nijmegenaren wonnen met 5-2 van stadgenoot FC Kunde, dat ook nog in de race was. Zeven minuten voor tijd werd het nog even spannend toen Milan Nicolasen voor de bezoekers uit Overasselt nog gelijk maakte. Bij een nederlaag van de Winssenaren was de titel op basis van het betere doelsaldo naar SCE gegaan. 

"Jammer dat het door die frommelgoal nog gelijk werd", vond Tromp. "Het was mooier geweest om de periode met een overwinning binnen te halen, maar soms moet je gewoon blij zijn met een punt. We blijven nog altijd ongeslagen dit seizoen." Het gelijkspel gaf de krachtsverhoudingen ook goed weer. Roda '28 speelde een moeizame eerste helft, waarin de bezoekers een overwicht hadden en de beste kansen kregen. Na rust draaiden de Winssenaren de rollen om. Halverwege het tweede bedrijf wurmde Tromp zich langs drie verdedigers, waar zijn schuiver via een Overasselts been in het doel rolde: 1-0.

"Aanvankelijk zat er een beetje spanning in de ploeg, maar we vonden meer ontspanning in ons spel en creëerden daarna ook goede kansen", zei Tromp, die zijn zesde doelpunt van het seizoen maakte. "We hebben een gevaarlijke voorhoede, met veel beweging en positiewisselingen. We kunnen het menig team moelijk maken. Van het eerste jaar in de derde klasse hebben we veel geleerd. We willen graag weer terug en zien er ook echt niet tegenop om weer te promoveren. Tegen die tijd zijn we allemaal weer een jaar verder. Dit is een mooie, eerste stap. We hebben genoeg potentie en een goed collectief. Ook worden we gesteund door veel supporters. Zelfs bij uitwedstrijden zijn het er vaak meer dan van de tegenstander. Deze aanwezigheid van onze supporters motiveert ons extra om te winnen", aldus de doelpuntenmaker van Roda '28. 

Opstelling Roda '28: Bart Janssen, van Rijn, Peters, Steeg, Willems, Sam Janssen, van Gemert, Nick Janssen, van Kraaij, Tromp, Gerrits (86. Luuk Janssen).

Bron: De Gelderlander
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen