IN MEMORIAM RIEN DE LEEUW

Op dinsdag 15 maart ontvingen wij het trieste bericht van het overlijden van Rien de Leeuw, een groots RODA vrijwilliger. Over een periode van meer dan vijftig jaren heeft hij zich op meerdere vlakken verdienstelijk gemaakt op sportpark de Boshof. Altijd in de dienende rol, om voor anderen het voetbalplezier mogelijk te maken. Rien mocht 82 jaren oud worden.

Eind jaren ‘60 kwam Rien in Winssen te wonen en al heel gauw werd hij vrijwilliger bij RODA ’28. Vanaf dat moment heeft hij heeft vele verschillende taken op zich genomen.
Zo heeft Rien verscheidene elftallen begeleid. Op zondagochtend zorgde hij er voor dat alles geregeld was en dat de jongens zorgeloos een balletje konden trappen. In de beginjaren waren dit vaak de lagere teams die hier dankbaar gebruik van maakten. Aan het einde van de jaren ’80 ging Rien zich ontfermen over het eerste elftal. Deze staf, die verder bestond uit trainer Ben Vermeer en verzorgster Sil Nouwens, maakte het legendarische kampioenschap van 1988 mee wat in dit jubileumjaar uitgebreid werd gevierd!

Gedurende de periode dat Rien teams begeleidde nam hij ook vaak de vlag of de scheidsrechters fluit ter hand. Velen hebben hem meegemaakt als verenigingsscheidsrechter. Menig wedstrijd heeft hij tot een goed einde gebracht. Rien was een eerlijke scheidsrechter en eventuele discussies naar aanleiding van beslissingen van de leidsman werden vaak met een korte maar krachtige reactie in de kiem gesmoord. Ook als grensrechter van het eerste elftal heeft hij zijn mannetje gestaan. Zelfs op 65-jarige leeftijd heeft hij dat nog eens gedaan.

Rien was ook vele jaren een vertrouwd gezicht achter de bar bij RODA ‘28. Samen met zijn vrouw Fien heeft hij hier menig uurtje doorgebracht. Altijd op de achtergrond en in dienst van de gasten. Daarnaast heeft hij ook vele jaren de inkoop verzorgd alsmede de contacten met de leveranciers.

De vrijwilligerstaak waar Rien de meeste tijd in stopte was als lid van de terreinencommissie. Deze club mensen hebben de verantwoordelijkheid over de velden op de Boshof, het onderhoud van het complex en dit doen ze met de grootste zorg. Men realiseert het zich waarschijnlijk niet altijd, maar daar gaan heel veel uren in zitten. In de periode dat er vanwege de ‘zomerstop’ niet gevoetbald wordt en de leden genieten van een welverdiende vakantie was Rien altijd ontzettend druk op onze velden. Het maaien en vooral het sproeien van de velden waren intensieve handelingen, zeker tot enkele jaren geleden. Hoe het ook zij, wanneer de trainingen en de competitie weer hervat werden, troffen de voetballers weer prachtige groene velden aan.

Wanneer je gaat opsommen wat Rien allemaal heeft gedaan voor de vereniging, kun je niet anders concluderen dat hij een ontzettend groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft gehad waarmee hij RODA’28 ontelbare keren heeft geholpen. Het waren niet altijd de leukste klusjes die Rien op zich nam maar ze moesten wel degelijk gebeuren. Rien wist dat… en hij deed ze ook.

De laatste jaren zagen we Rien door zijn afnemende gezondheid niet meer zo vaak op ‘de Boshof’. Nu is het definitieve afscheid daar en voelt het toch als een groot verlies voor onze vereniging. Een veelzijdig vrijwilliger voor wie nooit iets te veel was en die het allerbeste voor had met de club. Ging het om RODA ‘28, dan moest het goed zijn! Rien was een fijn en betrokken mens aan wie velen goede herinneringen zullen hebben. Iedereen die enigszins bij RODA ’28 hoort zal ontzettend dankbaar zijn voor al hetgeen hij heeft gedaan voor onze club.

Rien, het ga je goed en bedankt voor alles!

Wij wensen zijn vrouw Fien, kinderen Roy en Mascha, schoondochter, schoonzoon en kleinkinderen alle sterkte toe voor nu en de komende tijd!

Bestuur, leden en supporters v.v. RODA ‘28

Op maandag 21 maart is de afscheidsdienst. Om 14:30 zal Rien nog eenmaal een ronde op de Boshof maken. Langs deze weg willen wij eenieder uitnodigen om op dat tijdstip naar ons sportco mplex te komen om het welverdiende respect te betuigen aan Rien en zijn familie. Een bijzonder afscheid voor deze bijzondere vrijwilliger!
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden