Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 1 - Blauw Wit 1
4 - 2
Roda’28 wint bij thuisdebuut in de 3e klasse.

Zondag 30 sept staat de 1e thuiswedstrijd van Roda’28 op het sportcomplex De Boshof in de 3e klasse op het programma en nog wel tegen kampioenskandidaat Eldenia uit Arnhem.
Eldenia probeerde vanaf het begin de wedstrijd onder controle te krijgen, de opbouw vanuit de verdediging en het middenveld was gecontroleerd en het speltempo werd zo hoog mogelijk gehouden, ook de buitenspelers van Eldenia waren individueel technische sterke voetballers, maar ondanks deze goede spelopvatting werden er weinig kansen gecreëerd.
Roda’28 trainer Wim Joosten had een goede organisatie neergezet en de Roda’28 spelers waren er op gebrand om een positief resultaat af te dwingen.
De 1e kans was voor Roda’28 in de 17e minuut een snelle aanval via Marijn van Kraaij met een voorzet naar Sam Janssen, die kopt de bal terug naar Bob Stevens, die schiet wel op doel, maar de bal heeft te weinig snelheid en venijn om de Eldenia keeper te verschalken.
In de 32e minuut neemt Nick Janssen snel een vrije trap, Marijn van Kraaij pakt de bal op en probeert middels een lob de ver voor zijn doel staande Eldenia keeper Oscar van Wezel te verschalken, maar helaas de bal is te laag en kan derhalve simpel gepakt worden door de keeper.
In de 42e minuut schiet Eldenia aanvaller Mink Bugter de bal bewust vanaf ruim 20 meter op doel in de verre hoek bij de 2e paal, buiten bereik van Roda’28 doelman Martijn Teuwsen kust de bal de paal en stuit terug het veld in.
Met een 0 – 0 tussenstand werd de rust bereikt en de aanwezige toeschouwers hebben een mooie, sportieve wedstrijd gezien onder goede leiding van scheidsrechter Herman Hofman.
In de 55e minuut weet Roda’28 middenvelder Nick Janssen de bal op dezelfde paal te schieten als de Eldenia aanvaller in de 1e helft, dus helaas ook geen doelpunt.
De wedstrijd blijft voor beide teams onder controle en de verdedigers zijn sterker dan de aanvallers.
Roda’28 trainer brengt als verse krachten Niek van Gemert en Pim Tromp in en uiteindelijk blijkt in de 83e minuut dat deze 2 spelers een beslissende invloed hebben op het score verloop.
Niek van Gemert speelt de bal op het middenveld vrij en ziet aan de rechterkant Pim Tromp vrij lopen, deze wordt in de diepte aangespeeld en geeft een voorzet die door Stijn Gradussen in het strafschopgebied opgepakt wordt en die weet de bal in het doel te schieten en hiermede wordt dus een 1 – 0 voorsprong verkregen.
De resterende 10 minuten probeert Eldenia zoveel mogelijk druk naar voren te zetten om de gelijkmaker te scoren, maar dit lukt niet, waarbij vooral de Roda’28 verdedigers genoemd mogen worden voor hun onverzettelijke wilskracht om deze voorsprong niet meer weg te geven. Hiermede is de 1e overwinning in de 3e klasse een feit en dit werd nog wel even gevierd in de kantine.
As zondag 7 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Germania uit Groesbeek, weer een elftal, die om de prijzen mee gaan doen. Dus belooft dit wederom een mooie voetbal middag te worden. Wedstrijd begint om 14.30 uur.