RODA '28 1 - Blauw Wit 1
4 - 2
​Roda’28 verliest van sterker Germania
Roda’28 verliest van sterker Germania

Zondag 7 oktober heeft Roda’28 in de thuiswedstrijd tegen Germania onvoldoende weerstand kunnen bieden om Germania van de overwinning af te houden.
Germania speelde een sterke wedstrijd met een goed georganiseerd elftal, waarbij men telkens probeerde het spel te verplaatsen van links naar rechts. Ook konden de Germania spelers te gemakkelijk vrije ruimte vinden op het middenveld.
Beide teams probeerden zo snel mogelijk in hun spel te komen en het was Germania die hierin als 1e slaagde en in de 7e minuut kon de 1ste treffer genoteerd worden. Uit een voorzet van links kon spits Jordy Wijnhoven met een sliding de bal voor de Roda’28 keeper Bart Janssen in het doel glijden.  Daarna probeerde Roda’28 wat meer naar voren te spelen, we kregen wel enkele kleine kansjes, maar hieruit scoren was helaas niet mogelijk.
In de 30e minuut was er een goede redding van Bart Janssen nodig om een voorzet van een Germania middenvelder te onderscheppen. Helaas was er halverwege de 1ste helft een ongelukkige botsing tussen een Germania en een Roda’28 speler, waarbij Germania speler Frenk Wouterse het veld geblesseerd moest verlaten en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vertrok.
Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 0 – 1 tussenstand.
Na rust kwamen voor Roda’28 Niek van Gemert en Pim Tromp in het veld om te proberen de wedstrijd een andere wending te geven, Roda’28 werd in die fase wel iets sterker, er waren enkele kleine kansjes, maar omzetten in doelpunten was helaas niet mogelijk.
In de 55e minuut wordt het 0 – 2 met een kopbal van Maks Nas uit een voorzet vanaf links.
Roda’28 heeft vandaag ervaren wat het betekent om in de 3e klasse te voetballen tegen een ploeg, die vorig seizoen nog 2e klasse speelde. Gezien het wedstrijdbeeld heeft Germania terecht gewonnen, maar dit is wel een goed leer proces voor de Winssenaren.
De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Trekvogels uit Nijmegen, deze wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op de Kwakkenberg in Nijmegen.