Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 verliest in de 2e helft van Trekvogels

Roda’28 speelde vandaag een uitwedstrijd bij Trekvogels uit Nijmegen op de Kwakkenberg. Een goed elftal, die zeker mee gaan doen voor de bovenste plaatsen.
Roda’28 begon sterk aan de wedstrijd en in de 5e minuut wordt het 1ste doelpunt van Roda’28 gescoord. Het begon aan de linkerkant bij verdediger Joost Janssen, die een goede pass gaf op de langs de zijlijn vrij lopende Marijn van Kraaij, Marijn sprintte door tot aan de 16 meter lijn, gaf een goede voorzet bij de 2de paal en daar was spits Bob Stevens inmiddels goed aangesloten en die scoorde met een droog schot de 0 – 1.
Trekvogels probeerde aanvallend de nodige druk te zetten, maar buiten enkele afstandsschoten, was er weinig gevaar voor het doel van Roda’28 keeper Martijn Teuwsen. 1 keer kwam Martijn goed weg, toen na een geblokkeerd schot de bal via de paal weer terug in het veld sprong.
Roda’28 bleef goed voetballen en in de 24e minuut was het Marijn van Kraaij, die met een prachtig schot in de verre hoek van de keeper de 0 – 2 binnenschoot. Dit gaf Roda’28 veel vertrouwen en deze stand kon tot de rust gehandhaafd worden. Voor rust had Trekvogels inmiddels 2 spelers vervangen en vlak voor rust moest een 3e Trekvogels speler als gevolg van een blessure gewisseld worden.
In de 1e helft was er een botsing tussen Roda’28 speler Joris van Rijn en een Trekvogels aanvaller en helaas voor Roda’28 kon Joris na rust niet meer terugkomen. Voor nader onderzoek is hij bij de 1e hulp langs geweest, maar gelukkig zijn daar geen ernstige klachten gevonden.
Trekvogels kwam na rust sterk uit de kleedkamer en zette Roda’28 stevig onder druk, maar het 1e kwartier werd goed doorstaan. In de 60e minuut was er een Roda’28 aanval, waarbij Pim Tromp met zijn schot de keeper niet kon verrassen. In de daarop volgende tegenaanval krijgt Trekvogels een penalty van de scheidsrechter. Een Trekvogels speler wordt buiten de 16 meter vastgehouden, weet door te lopen en laat zich vallen in het 16 meter gebied. Helaas voor Roda’28 besluit de scheidsrechter toch een penalty te geven en de in de 63e minuut is de aansluitingstreffer een feit.
Roda’28 kan het spel van de 1e helft niet meer uitvoeren en de druk wordt verhoogd en in de 68e minuut wordt de gelijkmaker gescoord na een goede aanval van Trekvogels.
Roda’28 gaat weer op zoek naar een doelpunt, er komen enkele kleine kansjes, maar gescoord wordt er niet door Roda’28. Dankzij enkele goede reddingen van Martijn Teuwsen blijft de 2 – 2 nog lang staan, maar helaas een 2e penalty in de 88e minuut is Roda’28 fataal en het verlies van Roda’28 is een feit. De 2e penalty werd terecht gegeven door de scheidsrechter.
Roda’28 heeft in de 1e helft goed voetbal laten zien, maar in de 2e helft kon dit niet meer gecontinueerd worden.
Voor as zondag 21 oktober staat er weer een uitwedstrijd op het programma en wel tegen RKSV Driel en voor onze supporters deze wedstrijd begint om 14.00 uur.