Rood Wit 1 - RODA '28 1
4 - 1
​Ondanks hattrick Pim Tromp toch geen punten voor Roda’28.
Ondanks hattrick Pim Tromp toch geen punten voor Roda’28.

Jl zondag 21-10 speelde Roda’28 wederom een uitwedstrijd en wel tegen RKSV Driel en Roda’28 begon heel sterk aan deze wedstrijd en had de wedstrijd in het 1e half uur volledig onder controle. Het enigste verwijt dat gemaakt zou kunnen worden is, dat er slechts 2x gescoord was, wanneer de kansen benut waren had het zo maar 0 – 3 of 0 – 4 kunnen zijn.
In de 15e minuut komt Roda’28 op 0 – 1 na een breed opgezette aanval waarbij middenvelder Sam Janssen een prima steekpass geeft naar Twan Arnts, die voor de achterlijn een lage voorzet geeft naar de 1e paal, waar Pim Tromp inmiddels naar toe gesprint is en die schiet de bal snoeihard in het doel.
In de 19e minuut is het wederom Pim Tromp, die een bal onderschepping van Marijn van Kraaij op de juiste wijze over de grond in de verre hoek binnenschiet en de 0 – 2 voorsprong voor Roda’28 is een feit.
In de 30e minuut is er een uitstekende reactie van Roda’28 keeper Martijn Teuwsen nodig om de 0 te houden, hij doet dit bekwaam. In tussentijds heeft Roda’28 2x de mogelijkheid gehad om de score te verhogen, maar de 1e keer is een lob net iets te lang en valt deze op de lat. Enkele minuten later weet de Driel keeper Gijs Meeuwsen een schot met de voet te stoppen.
Driel probeerde ook weer in de wedstrijd te komen en in de 40e minuut schiet Wim Janssen vanaf ruim 20 meter op doel en zijn zondagsschot krijgt een goede wending mee en buiten bereik van Martijn valt dit doelpunt net onder de lat binnen en krijgt Driel de aansluitingstreffer en met deze stand wordt de rust bereikt.
Na rust een fanatiek Driel jagend op de gelijkmaker en in de 65e minuut valt deze dan ook uit een corner, Driel speler Wim Janssen kopt de bal enigszins gelukkig via de grond in het doel.
Roda’28 ging niet bij de pakken neer zitten en had ook in de 2e helft enkele goede aanvallen gehad en in de 75e minuut wordt via Joris van Rijn de bal goed diep gespeeld op Marijn van Kraaij en die weet middels een goede voorzet weer Pim Tromp te vinden bij de 1e paal en die scoort zijn 3e doelpunt en de 2 – 3 staat weer op het scorebord.
In de 80e minuut valt weer de gelijkmaker voor Driel na een schot vanaf net over de middellijn, waarbij de Roda’28 keeper kansloos is, het was een toevals schot, die helaas voor Roda’28 wel in het doel viel.
In de 86e minuut wordt balverlies van Roda’28 op het middenveld zwaar afgestraft door een schot vanaf 20 meter via onderkant lat in het doel en tegen de verhouding in moet Roda’28 dit verlies accepteren.
In de resterende tijd is nog wel geprobeerd de gelijkmaker te scoren, maar helaas voor Roda’28 Driel gaf dit niet meer weg.
As zondag 28 oktober staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Hatert op het programma. Er waren vandaag veel Winssense supporters in Driel, die een boeiende en goede voetbalwedstrijd gezien hebben en we hopen dat dit as zondag weer het geval is met hopelijk wel een positief resultaat