RODA '28 1 - HAVO 1
0 - 0
​Roda’28 verliest vlak voor tijd van Arnhemse Boys.
Roda’28 verliest vlak voor tijd van Arnhemse Boys.

Zondag 2 dec speelde Roda’28 thuis tegen Arnhemse Boys, door de vele regen was het veld zwaar en lastig bespeelbaar en hoewel beide partijen hier last van hadden, was het Arnhemse Boys, die hier nog wat beter mee konden omgaan. De 1ste 20 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd en echte grote kansen waren er niet voor beide partijen.
In de 26e minuut is de 1ste grote mogelijkheid voor Arnhemse Boys, maar de spits van de Boys wist de bal niet in het doel te krijgen.
In de 39e minuut is er een goede aanval van Roda’28 en Pim Tromp geeft een goede voorzet op Bob, die probeert met een lob de keeper te passeren, maar dit mislukte volledig, beter was geweest om een hard over de grond richting doel te schieten.
Met een 0 – 0 stand werd de rust in gegaan en na rust gaan beide teams op zoek naar doelpunten. Dit betekent wel dat het een spannende wedstrijd wordt, maar helaas het voetbalspel was van mindere kwaliteit. In de 58e minuut heeft Marijn van Kraaij een goede actie langs de zijlijn, hij geeft een goede voorzet, maar helaas kan Pim Tromp de bal niet aanraken. Een Boys speler raakt de bal wel ongelukkig, maar de keeper kan deze misser herstellen.
In de 63e minuut neemt Twan Arnts een corner, Roda’28 verdediger Jim Peters kopt de bal richting doel, maar helaas de kopbal is niet krachtig genoeg om de Boys keeper te verschalken.
In de 70e minuut is er een uitstekende redding met de voet van Martijn Teuwsen nodig om een voorsprong van de Boys te voorkomen.
In de 83e minuut is er een voorzet van Niek van Gemert en Bob Stevens kan de bal onvoldoende kracht meegeven om gevaarlijk te worden.
In de 89e minuut krijgt Arnhemse Boys net buiten het strafschopgebied een vrije trap naar een vermeende handsbal van Nick Janssen, maar in werkelijkheid krijgt hij de bal vol in zijn maagstreek en moet zich laten behandelen langs de lijn. De vrije trap wordt genomen en in de rebound weet een speler van de Boys een beslissend tikje te geven en de 0 – 1 te scoren.
In de resterende tijd probeerde Roda’28 nog de gelijkmaker te scoren, vlak voor tijd nam Niek van Gemert net buiten de 16 meter nog een vrije trap, de keeper had de grootste moeite deze bal te stoppen en ook in de rebound bleef hij de situatie meester en haalde hiermede de toch wel wat gelukkige overwinning voor Arnhemse Boys over de streep.

As zondag 9 december staat de derby tegen Dio’30 op het programma, de wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark De Gelenberg in Druten en begint om 14.00 uur.