Laaste gespeelde wedstrijd
Rood Wit 1 - RODA '28 1
0 - 0
Roda’28 verspeelt voorsprong in 7 minuten en verliest van Blauwwit.

Roda’28 begon sterk aan de 1e wedstrijd na de winterstop, maar een 0 – 2 voorsprong met de rust wordt na rust binnen 7 minuten teniet gedaan door 3 doelpunten van Blauw Wit.
Reeds in de 5e minuut pikt Pim Tromp de bal halverwege de helft van Blauw Wit op, hij draait zich goed vrij en omspeelt 3 verdedigers en voor de keeper gekomen schiet hij de bal onhoudbaar in het doel. De wedstrijd kende daarna wel een gelijkwaardige fase, maar Roda’28 creëerde betere en mooiere kansen dan Blauw Wit. In de 20e minuut geeft Twan Arnts een diepe bal op Pim Tromp, die komt in een kansrijke schietpositie, maar schiet de bal net voorlangs het doel van Blauw Wit.
In de 25e minuut geeft Niek van Gemert vanaf links een goede voorzet bij de 2de paal en daar staat spits Bob Stevens helemaal vrij en hij schiet direct hard over de grond de bal in het doel en de 0 – 2 voorsprong voor Roda’28 is een feit.
Na deze Roda’28 treffer gaat Blauw Wit nog meer naar voren spelen, er komen wel mogelijkheden voor Blauw Wit, maar echt gevaarlijk zijn ze niet, met deze stand wordt de rust bereikt.
Na rust een nog feller Blauw Wit en al direct na rust wordt vanaf ongeveer 20 meter midden voor het doel een directe vrije trap van Blauwwitter Joep Martens binnengeschoten, Martijn kon de bal helaas niet keren.
In de 50e minuut kopt Blauwwit spits Wessel Vincent de bal achter de Roda’28 doelman, door een Blauwwit medespeler werd er een slim blok gezet, waardoor Wessel nagenoeg vrijstaand de bal kon inkoppen.
In de 53e minuut schiet Pim Martens de bal vanaf de zijlijn, de bal komt hoog voor het doel en valt over de Roda’28 doelman heen en net onder de lat in het doel en hiermede heeft Blauwwit de wedstrijd in zijn geheel gekanteld.
Roda’28 probeert de wedstrijd nog te kantelen, krijgt wel enkele mogelijkheden, maar geen doelpunten.
In de 85e minuut wordt weliswaar de 3 – 3 gescoord, maar op advies van de Blauwwit assistent scheidsrechter wordt het doelpunt afgekeurd. Volgens de Roda’28 spelers en enkele supporters, die op 1 lijn stonden was er absoluut geen sprake van buitenspel. Maar de protesten werden door de scheidsrechter niet gehonoreerd.
Helaas voor Roda’28 weer geen punten in een wedstrijd, waar zeker goed gestreden is voor de winst en we hebben goede aanvallen gezien, dit geeft in ieder geval vertrouwen voor de toekomst.
Voor as zondag 27 januari staat er om 14.30 uur een thuiswedstrijd gepland tegen DVOL uit Lent mits de weersomstandigheden dit toelaten.