Derby Beuningse Boys - Roda’28 eindigt in 1 – 1
Stijn en Stephan Tromp, allebei lid van de sponsorcommissie van Roda’28 uit Winssen, hebben de voetbalderby  van afgelopen zondag tussen Beuningse Boys en Roda’28 in de 3e klasse D aangegrepen om de gemeente te ondersteunen met de doelstelling  om in 2040 energieneutraal te zijn.
Ze hadden hiervoor een touringcar geregeld, om samen met de sponsoren van Roda’28 een bezoek te brengen aan deze gemeentelijke derby. Hiermee zijn de nodige autokilometers bespaard.
De sponsoren meldden zich om 11.30 op Boshof en na de koffie  ging om 12.00 uur de busreis richting Beuningen.
Het gezelschap werd zeer gastvrij ontvangen door de Beuningse Boys en tot aanvang  van de wedstrijd was er volop gelegenheid om onder het genot van koffie/thee en heerlijke broodjes te netwerken met de sponsoren van Beuningse Boys.
14.00 uur begon de wedstrijd en de Beuningse Boys waren erop gebrand om de nederlaag eerder dit seizoen in Winssen ( 1-0) recht te zetten.
Na een aftastend begin, bouwde de Beuningse Boys een licht veldoverwicht op, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet, er was 1 goede open kans voor Beuningse Boys, maar gelukkig voor Roda’28 schoot deze speler de bal geheel vrijstaand hard over het doel. Kort voor rust kreeg Twan Arnts van Roda’28 nog wel een goede kans, maar zijn lob miste net doel. Ook een van de spitsen van Beuningse boys  kreeg een goede kans, maar zijn inzet ging toch nog ruim over. Ook een kopbal van Bob Stevens van Roda’28 miste de juiste richting. Met 0-0 werd het warme clubhuis opgezocht.
Ook in de pauze werd er door de gastheren uit Beuningen goed voor het gezelschap uit Winssen gezorgd.
De tweede helft kwam Roda’28 meer in de wedstrijd en er werden door de Roda mannen ook meer duels gewonnen. In de 60e minuut werd een pass van Daan Willems van Roda’28 op de snelle Twan Arnts, door de nr 11 van Roda’28 op juiste waarde ingeschat en wist hij alleen voor de keeper Jimmy van Veen beheerst de 0-1 te scoren. Daarna kreeg Roda’28 nog wel mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar ook Beuningse Boys bleef knokken voor een beter resultaat. In blessuretijd wist Bram Langendijk van Beuningse Boys uit een hoge voorzet toch nog de Roda keeper te verschalken. 1-1.
Een aantal seconden na de aftrap floot de nog zeer jonge goed leidende scheidsrechter Mark Pelgrom voor het einde van de wedstrijd en bleef Roda’28 teleurgesteld achter met 1 punt, terwijl men de 3 punten eigenlijk al bijgeschreven had.
Na de wedstrijd bleef het nog een hele tijd gezellig, want ook hier had de gastheer opnieuw een leuke sfeer gecreëerd.