RODA '28 1 - HAVO 1
0 - 0
​Roda’28 wint verdient, maar moeizaam bij Hatert.
Roda’28 wint verdient, maar moeizaam bij Hatert.

Roda’28 speelde jl zondag een uitwedstrijd bij het op de laatste plaats staande Hatert uit Nijmegen. Uiteindelijk wint Roda’28 terecht, maar bij vlagen was het een moeizame wedstrijd.
Vanaf de 1e minuut was het Roda’28, die de Hatert defensie onder druk zette en een schot van Niek van Gemert werd door de Hatert keeper moeizaam gekeerd.
In de 7e minuut zet Roda’28 een snelle aanval op, waarbij Bob Stevens een pass geeft op Twan Arnts, die geeft op zijn beurt een perfecte voorzet op middenvelder Niek van Gemert, maar helaas kan hij de bal onvoldoende naar beneden koppen en gaat de bal over het Hatert doel.
In het verdere verloop van de 1e helft bleef Roda’28 de gevaarlijkste ploeg, maar het afronden wilde maar niet lukken. Uiteindelijk wordt er vanaf het middenveld wederom een aanval opgezet, waarbij Bob Stevens de bal koppend bij Pim Tromp brengt, deze geeft een dieptepass naar Twan Arnts, die loopt door naar de achterlijn en geeft een goede voorzet naar Marijn van Kraaij, die schiet op doel. Ondanks dat zijn schot half mislukt, scoort Roda’28 toch de 1 – 0 voorsprong. Dit was een ongelukkig moment voor de Hatert keeper, aangezien de bal via een stuitje iets van richting veranderd werd, waardoor de keeper de bal niet klemvast heeft en deze schiet via zijn arm in het doel. Met deze stand werd de rust bereikt en het was wel duidelijk dat Roda’28 beter aanvallend voetbal liet zien, maar bij Hatert speelden wel enkel individueel sterke spelers, die de bal wel in bezit konden houden, maar geen echte gevaarlijke aanvallende acties konden opstarten.
Na rust werd Roda’28 iets teruggedrukt, maar echte kansen voor Hatert zijn er niet geweest. De Roda’28 aanvallers kregen daardoor wel wat meer ruimte, er kwamen ook diverse goede aanvallen, soms kwam men goed voor de Hatert keeper, maar helaas de beslissende 2 – 0 scoren was teveel gevraagd. Daardoor bleef het voor het vele Winssense publiek een spannende wedstrijd, maar onder de tribune overkapping was het goed toeven en de hagelbui in de 1e helft was dus alleen voor spelers en begeleiding vervelend.
In de 60e minuut neemt Twan Arnts een goede corner en bij de 2e paal kopt Niek van Gemert de bal naast het Hatert doel. 10 minuten later komt Pim Tromp alleen voor de keeper, hij twijfelt even en de keeper is bij hem om de bal op te pakken. Jammer dat Pim de geheel vrijstaande Twan over het hoofd zag.
De wedstrijd kabbelt zich voort en uiteindelijk zijn het 2 Roda’28 wisselspelers, die de 2 – 0 voorbereiden en afronden.
3 minuten voor tijd krijgt Luuk Janssen de bal net buiten het strafschopgebied aangespeeld, gaat het strafschopgebied in, struikelt over een tackle van een Hatert speler, maar houdt de bal toch nog knap in bezit, omspeelt nog eens 2 spelers en geeft dan goed breed naar zijn vrijstaande neef Sam Janssen, die staat 6 meter van het doel helemaal vrij en schiet de 2  - 0 binnen.
Met deze overwinning op Hatert is voor Roda’28 een directe degradatie praktisch niet meer mogelijk en kan Roda’28 zich nu gaan richten op het ontlopen van een degradatie plaats.
As zondag speelt Roda’28 om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit uit Nijmegen. In de uitwedstrijd speelde Roda’28 een uitstekende 1e helft, maar helaas in het begin van de 2e helft werd de voorsprong te snel verspeeld. De ploeg zint op revanche.
We vertrouwen weer op een grote supportersschare om de spelers flink aan te moedigen.