0 - 0
​Roda’28 wint verdiend van DVOL
Roda’28 wint verdiend van DVOL

Roda’28 wint verdiend van DVOL door gemotiveerd en met volle inzet de strijd aan te gaan, compliment voor het team inclusief technische staf.

Op een lastig bespeelbaar veld was het geen mooie aantrekkelijke voetbalwedstrijd, maar het spel bleef boeiend door de tomeloze inzet van beide teams. DVOL is een kunstgrasveld ploeg en had derhalve wat meer last van de veld omstandigheden. DVOL is een fysiek sterk elftal met centraal in de achterhoede 2 fysiek sterke en lange spelers. Roda’28 spits Bob Stevens had het hier lastig mee, maar wist desondanks menig kopduel te winnen en de bal dan neer te leggen bij zijn collega aanvallers.
In de 11e minuut wordt een Roda’28 aanval afgebroken door de DVOL defensie, 1 van de centrale verdedigers speelt de bal terug naar zijn keeper, maar doet dit wat te kort en de door sprintende Pim Tromp loopt door op de keeper, die probeert de bal weg te schieten, maar schiet tegen de benen van Pim Tromp aan en de bal rolt in het DVOL doel en de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 is een feit.
In het verdere verloop van de 1e helft speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld, echte uitgespeelde kansen van beide kanten zijn er niet. Extra mag het goede spel van Roda’28 verdediger Joris van Rijn genoemd worden, die door zijn tomeloze inzet zijn tegenstander uit het spel haalt en zelf ook aan aanvallen denkt, maar zijn voorzetten leveren helaas geen doelpunten op.
Na rust een nog energieker Roda’28 aan de aftrap voor de 2e helft en dit levert al snel enkele gevaarlijke situaties op voor het DVOL doel.
Zo ook in de 50e minuut komt Daan Willems ver opzetten vanuit de defensie, hij levert een voorzet af en spits Bob Stevens kopt gericht naar de hoek, maar de DVOL keeper Mick Kuling kan deze situatie nog klaren door de bal over het doel te tikken. Uit de corner die volgt, wordt geen kans gecreëerd.
Uit een voorzet van een DVOL aanvaller komt Roda’28 keeper Martijn Teuwsen goed weg, hij dacht de bal over te tikken, maar deze raakt de lat en valt naar beneden en op dat moment fluit de scheidsrechter voor een corner.
Enkele minuten later neemt Twan Arnts vanaf links een corner en onder druk van een Roda’28 speler kopt DVOL invaller Freek Elbers de bal in het midden van het doel. Hij probeerde de bal over te koppen, maar raakte hem verkeerd. Dit was voor Roda’28 een gelukkige wending van de wedstrijd, i.p.v. 1 – 1 wordt het 2 – 0.
DVOL brengt nog meer lengte naar de aanval om de tussenstand te veranderen, om de defensie van Roda’28 te ondersteunen gaat Bob Stevens iets naar achteren spelen om extra kopkracht in te brengen. Uiteindelijk is dit een goede tactische zet van trainer Wim Joosten, aangezien Roda’28 geen tegendoelpunten incasseert in deze wedstrijd.
In de 88e minuut is het slotakkoord voor Roda’28, middenvelder Niek van Gemert ziet Daan Willems vanaf de achterhoede langs de zijlijn opstomen, geeft met de juiste snelheid een pass naar Daan, zijn schot wordt in de strafschopgebied geblokkeerd, Daan krijgt de bal in de rebound weer onder controle en heeft voldoende overzicht om de vrijstaande middenvelder Stijn Gradussen aan te spelen en deze schiet beheerst de 3 – 0  in het DVOL doel en hiermede is de wedstrijd definitief beslist.
Door deze overwinning en de verloren wedstrijden van de teams net boven Roda’28 heeft Roda’28 de aansluiting bij deze teams weer bereikt.
As zondag 7 april staat de uitwedstrijd naar koploper HAVO uit Haalderen op het programma. Dit wordt een lastige uitwedstrijd, maar in dergelijke wedstrijden heeft Roda’28 niets te verliezen en kunnen er alleen maar bonuspunten behaald worden. Voor onze supporters, de wedstrijd in Haalderen begint om 14.00 uur.