4 - 2
​Roda’28 behaalt belangrijke overwinning op RKSV Driel
Roda’28 behaalt belangrijke overwinning op RKSV Driel

Paaszaterdag speelde Roda’28 thuis op sportpark De Boshof een belangrijke inhaalwedstrijd tegen RKSV Driel.
Op een besproeide grasmat was het wat gemakkelijker en fijner voetballen en Roda’28 begon energiek aan de wedstrijd en al in de 4e minuut kon het 1e doelpunt van Roda’28 genoteerd worden.
Het was voor Driel een ongelukkig tegendoelpunt, aangezien een Driel verdediger de bal terug speelt op zijn doelman Danny Weijman, die de bal naar voren wilt trappen, maar helaas voor hem trapt hij volledig mis en de toesnellende Pim Tromp kon de bal oppikken en in het lege doel tikken. Helaas kon Roda’28 niet lang van deze voorsprong genieten, want in de 6e min neemt Driel verdediger Jeroen Peters halverwege de helft van Roda’28 een directe vrije trap en schiet hard op doel. Roda’28 doelman Martijn Teuwsen wordt of verblind door de zon of ziet de bal te laat, maar hij is kansloos om de bal tegen te houden en de gelijkmaker is een feit.
In het verdere verloop van de 1e helft lijkt Driel sterker te worden, maar de Roda’28 middenvelders en aanvallers blijven goed in hun taak spelen om de opbouw zo snel mogelijk te verstoren. Dit lukte prima aangezien de rust bereikt wordt met een gelijke stand van 1 – 1.
Na rust begon Driel energiek aan de wedstrijd en in de 47e minuut was er een vrije trap voor Driel en een Driel speler legt de bal in het strafschopgebied neer, Martijn komt zijn doel uit, maar is net te laat bij de bal, zodat Bob Peters de 1 – 2 kan inkoppen. Roda’28 moet even slikken en deze tegenslag goed zien te verwerken. Het elftal en de supporters gaan er achter staan en met veel arbeidsethos wordt het tempo opgevoerd en wordt Driel onder druk gezet. In de 54e minuut levert dit al een positief resultaat op, op het middenveld wordt de bal onderschept, Pim Tromp geeft een goede steekpass op de goed in de diepte lopende Stijn Gradussen en die rond in de verre hoek goed af en de tussenstand is weer gelijk, namelijk 2 – 2.
De wedstrijd blijft aantrekkelijk om te aanschouwen en het is Roda’28, die meer aansprak maakt op de overwinning, aangezien de inzet en strijd van Roda’28 beter is dan die van Driel. Compliment voor het team en staf om dit op deze warme dag op te brengen.
In de 76e minuut wordt deze strijd beloond met een 3e doelpunt voor Roda’28. Roda’28 keeper Martijn Teuwsen schiet de bal ver uit en spits Bob Stevens kan deze bal door koppen en de lopende Pim Tromp pikt de bal op, rommelt langs 2 Driel verdedigers, komt voor de keeper en omspeelt deze en schiet Roda’28 op een 3 – 2 voorsprong.
Uiteraard gaat Driel niet bij de pakken neer zitten en gaat nog meer op de aanval spelen en dit geeft Roda’28 wat meer ruimte. Zo is er in de 80e min een vrije trap voor Roda’28 en Roda’28 aanvoerder Stijn Gradussen legt de bal bij de 2e paal neer, waar Bob de bal kan inkoppen, maar onvoldoende richting meegeven, zodat de Driel keeper de bal kan pakken.
In de 84e minuut is er een hard schot van Niek van Gemert, maar deze gaat voorlangs.
Om de Roda’28 defensie te versterken ging Bob Stevens iets naar achter spelen om de kopkracht van Driel te beteugelen. Dit ging hem goed af, want er werd geen tegen doelpunt meer gescoord. Sterker, zelfs Roda’28 kon de score nog uitbreiden naar 4 – 2, gescoord in de 85e minuut en het was de beste aanval van Roda’28 in deze wedstrijd. De aanval wordt vanuit de achterhoede opgezet en via Marijn van Kraaij komt de bal bij Pim Tromp en die loopt zijn tegenstander eruit en heeft de ruimte om een goede voorzet te geven op Stijn Gradussen, die beheerst over de grond de 4 – 2 in het net schiet.
Beheerst wordt de wedstrijd uitgespeeld en Roda’28 klimt hiermede op de ranglijst over Arnhemse Boys heen en laat dat nu net de tegenstander zijn op 2e Paasdag in Arnhem op sportpark De Schuytgraaf, voor onze trouwe supporters de wedstrijd begint om 14.30 uur.