0 - 0
​Roda’28 beloont zich niet in uitstekende 1e helft in Arnhem
Roda’28 beloont zich niet in uitstekende 1e helft in Arnhem

Na de winst op Paaszaterdag speelt Roda’28 op 2e Paasdag de belangrijke uitwedstrijd tegen mede degradatie kandidaat Arnhemse Boys op de Schuytgraaf in Arnhem.
Roda’28 speelt in de 1e helft een uitmuntende wedstrijd, creëert voldoende kansen, maar er wordt helaas slechts 2x gescoord. Veel te weinig om de wedstrijd echt op slot te gooien.
Al in de 3e minuut is de 1e gevaarlijke aanval via uitblinker Marijn van Kraaij, komt voorbij zijn tegenstander, geeft een voorzet, maar helaas geen Roda’28 speler in de buurt om af te ronden.
In de 8e minuut wederom een aanval over rechts, waarbij middenvelder Nick Janssen diep speelt op Marijn van Kraaij, die geeft een perfecte voorzet op middenvelder Niek van Gemert, die goed koppend de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 in het net kopt.
In de 13e minuut is er een goede schietkans voor Marijn van Kraaij, hij komt alleen voor de keeper, maar zijn haastig geschoten schot gaat helaas niet in het doel.
In de 27e minuut is er wederom een goede aanval van Roda’28, ditmaal over links, waarbij in een combinatie met Niek van Gemert en Pim Tromp, de bal bij Pim terecht komt, die hard op doel schiet, via een speler en keeper van AB verdwijnt de bal in het doel en een 2 – 0 voorsprong voor Roda’28 staat.
In de 40e minuut een snelle ingooi van Rik Peters op Marijn van Kraaij, Marijn speelt zijn tegenstander uit en geeft een perfecte voorzet op spits Bob Stevens, die kopt de bal goed in, maar helaas via de lat komt de bal terug en kan de AB keeper tot zijn geluk de bal vastpakken.
Enkele minuten later wederom een goede voorzet van Marijn van Kraaij, maar Bob Stevens schiet nu op doel, maar helaas voor Roda’28 net langs de paal en niet in het doel.
Bijna in de blessuretijd van de 1e helft schiet AB spits Wesley Mortier zeer tegen de verhouding in de aansluitingstreffer en met deze stand wordt er gerust.
Ivm blessures moest Roda’28 helaas 2 spelers in de kleedkamer achterlaten en begon de wedstrijd van Paaszaterdag ook zijn gevolgen te tonen bij de inzet en strijdlust van enkele Roda’28 spelers. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat er in het betaalde voetbal wel rekening gehouden wordt met een rusttijd van minimaal 48 uur tussen 2 wedstrijden, terwijl dit voor amateurs niet geldt. Eigenlijk zou het andersom moeten zijn, profs trainen dagelijks, terwijl amateurs slechts 2x per week trainen.
In de 49e minuut scoort AB invaller Germaine Lenting de 2 – 2 door uit een corner de bal direct in het doel te schieten. Roda’28 voelde inmiddels de pijn van het missen van de vele kansen in de 1e helft en moest nu alle zeilen bijzetten om de wedstrijd weer in de hand te krijgen.
In de 66e minuut scoort Germaine Lenting zijn 2e doelpunt, door via binnenkant paal de 3 – 2 binnen te tikken. In het verdere verloop kreeg Roda’28 ook naar haar kansen, maar dan zit het geluk ook even niet mee, want een prima lob van Pim Tromp belandde tegen onderkant lat, stoot achter de doellijn omhoog en raakte het net achter de lat, maar de scheidsrechter wilde van geen doelpunt weten, terwijl iedereen zag dat het een geldig doelpunt was. Helaas was hier geen VAR of doellijn technologie aanwezig.
In deze fase gaat Roda’28 achterin 1 op 1 spelen om een gelijkspel te forceren, met een risico dat er wat ruimte ligt voor de AB aanvallers en in de 85e minuut weet Joost Janssen met een sliding een doelpunt te voorkomen, maar volgens de scheidsrechter maakt hij opzettelijk hands en krijgt een penalty en gele kaart tegen. De bal wordt tegen zijn arm geschoten.
Germaine Lenting weet hier wel raad mee en schiet de 4 – 2 voorsprong binnen. In de slotminuten wordt door AB ook nog de 5 – 2 gescoord na slecht wegwerken van een gekeerd schot van de Roda’28 keeper.

Dit was voor Roda’28 een zeer teleurstellende wedstrijd, waarbij gemeld moet worden, dat Marijn van Kraaij een meer dan uitmuntende wedstrijd speelde, maar helaas gaat hij de komende maanden op reis naar het verre oosten als beloning voor de afronding van zijn studie. We zullen hem gaan missen in ons elftal, maar uiteraard wensen wij hem veel plezier en goede reis toe.
As zondag 28 april speelt Roda’28 geen competitiewedstrijd en zondag 5 mei speelt Roda’28 op de Boshof een thuiswedstrijd tegen Brakkenstein uit Nijmegen.