Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
​Roda’28 boekt belangrijke overwinning op Brakkenstein
Roda’28 boekt belangrijke overwinning op Brakkenstein

Zondag 5 mei speelde Roda’28 een belangrijke thuiswedstrijd tegen Brakkenstein, die bij winst van Roda’28 nog lang niet veilig zijn voor het spelen van nacompetitie wedstrijden. Uiteindelijk wist Roda’28 deze belangrijke wedstrijd af te sluiten met een verdiende 3 -1 overwinning en heeft Brakkenstein weer in het vizier.
In het begin van de wedstrijd werd er in een hoog tempo gevoetbald en oogde Brakkenstein misschien wel wat sterker, zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen, tevens stond de Roda’28 defensie goed georganiseerd. In de 17e minuut van de wedstrijd was de 1e grote kans en deze was voor Roda’28. Het was Pim Tromp die de bal binnen de 16 meter aangespeeld krijgt, hij draait zich kort om en schiet de bal helaas hard over het doel en het scorebord bleef op 0 – 0 staan.
In de 33e minuut valt dan toch het 1e doelpunt in de wedstrijd en het is Twan Arnts, die de bal vanuit de eigen speelhelft perfect aangespeeld krijgt van Niek van Gemert, Twan controleert de bal uitstekend en schiet met links in de verre hoek werkelijk schitterend binnen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd.
In de 41e minuut komt Brakkenstein via een mazzelgoal toch aan de gelijkmaker, bij een verdedigende actie van Tjeerd Steeg schiet hij de bal hard tegen de schoen van Brakkenstein speler Niek Adolfs, die de bal tot zijn eigen verrassing in het doel ziet belanden.
In de 44e minuut weet Roda’28 toch weer te scoren en het is wederom Twan Arnts, die de 2 – 1 voorsprong binnen schiet, hij krijgt de bal goed aangespeeld vanuit het middenveld en schiet hard op doel, onderweg wordt de bal nog aangeraakt door een Brakkenstein speler, die zijn eigen keeper kansloos maakt.
Met deze stand wordt de rust bereikt.
In de 50e minuut is het wederom Twan Arnts, die scoort en dus een hattrick maakt, hij mag alleen de bal niet mee naar huis nemen, aangezien het 2e doelpunt een halve eigen goal is.
Het is het Roda’28 middenveld, dat goed gebruik maakt van de ruimte en Sam Janssen geeft een prima diepte pass op Twan Arnts, die daagt zijn tegenspeler uit en dreigt links voorbij te gaan, maar schiet uiteindelijk geheel verrassend met rechts buitenkant voet de bal in de verre hoek. De Brakkenstein keeper was volkomen verrast en volledig kansloos bij dit doelpunt.
In het restant van de wedstrijd probeert Brakkenstein het tij nog te keren, maar zoals al eerder gemeld stond de Roda’28 defensie goed georganiseerd en als er al een kans was, dan stond Roda’28 doelman Martijn Teuwsen op zijn plaats om het gevaar in de kiem te smoren.
Met deze uitslag stijgt Roda’28 naar de 12e plaats.
Volgende week zondag 12 mei speelt Roda’28 wederom een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Rood Wit uit Groesbeek.