RODA '28 1 - Blauw Wit 1
4 - 2
​Roda’28 verliest in de 2e helft bij Germania.
Roda’28 verliest in de 2e helft bij Germania.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Germania uit Groesbeek op het programma, ondanks een goede wedstrijd aan het einde van de 1e helft komt Roda’28 tekort in het verloop van de 2e helft.
Al in de 3e minuut is het raak voor Germania, wanneer Romano Janssen een rebound oppakt van een afgeslagen corner en de bal tussen een wirwar van spelers door in het doel schiet.
In de 15e minuut is er een vrije trap van Roda’28; trap van Daan Willems op spits Bob Stevens, die kopt de bal terug naar Joost Gerrits, die schiet wel op doel, maar de bal is te slap ingeschoten om de keeper te verontrusten. In de 18e minuut krijgt Germania een erg gemakkelijk gegeven penalty, Martijn komt zijn doel uit, is te laat bij de bal en de Germania speler probeert de keeper niet te ontwijken en loopt tegen de keeper aan. De scheidsrechter beoordeelt dit als een penalty, welke door Luuk Arntz feilloos wordt ingeschoten en de 2 – 0 voor Germania is een feit.
In de 18e minuut neemt Twan Arnts een corner, de bal komt bij Bob Stevens, de bal wordt door de Germania achterhoede slecht weggewerkt en uit de rebound schiet Joost Gerrits wel op doel, maar zijn schot wordt geblokkeerd en uiteindelijk is deze kans weer voorbij. In de 30e minuut is er nagenoeg op de achterlijn een kort passje van Twan op Daan, die geeft een hoge voorzet op Bob, maar zijn kop kans gaat voor langs bij de 2e paal.
In het verre verloop van de 1e helft krijgt Roda’28 meerdere kansen om de stand te veranderen in het voordeel van Roda’28. In de 38e minuut scoort Roda’28 de verdiende aansluitingstreffer, vanuit het middenveld werd er diep gespeeld op de snelle Twan Arnts, die geeft vanaf links een lage voorzet naar de 2de paal en spits Bob Stevens is het alertst en schiet bij de 2e paal in de korte hoek de aansluitingstreffer binnen. Na dit doelpunt waren er nog enkele kansen voor Roda’28, maar helaas de kansen werden niet benut. Met deze stand werd de rust bereikt.
Na rust verscheen er een feller Germania binnen de lijnen en het was Sven Klaassen, die met 4 doelpunten de wedstrijd in het voordeel van Germania besliste.
As zondag 26 mei speelt Roda’28 haar laatste thuiswedstrijd op de Boshof tegen Trekvogels uit Nijmegen, alle wedstrijden in onze klasse 3e klasse D beginnen as zondag om 14.00 uur.