RODA '28 2 - Woezik 4
1 - 6
​De hoogste tijd voor een update
Het seizoen is reeds een paar weken onderweg en vooralsnog is het op de sociale media angstvallig stil rond 'De Jonge Goden' van RODA 5. Onlangs kwam er al wat nieuws naar buiten druppelen over de vloggende vriendin van Joost Megens en de carrière van Twan Koppers buiten het voetbal. Maar men is wellicht ook bijzonder geïnteresseerd in de verrichtingen binnen de lijnen. Vandaar: De hoogste tijd voor een update van de prestaties tot nu toe.

In de voorbereiding op de competitie was bleef RODA foutloos in het bekertoernooi. Na de thuiswedstrijden tegen RKSV Driel(3-1) en Duno D(4-2) voerde RODA de poule aan met 6 punten. Op bezoek bij SCP konden de Winssenaren bij verlies op doelsaldo nog voorbij worden gestreefd maar ook de wedstrijd in Puiflijk, de eerste pot waarin RODA wat tegenstand kreeg, werd met 3-4 gewonnen. 9 punten uit drie wedstrijden, en dus een plek in de tweede ronde.

Een week later kende RODA 5 een valse start van de competitie tegen HAVO. De jonge goden beschikken over van alles: Talentvolle spelers, bikkelharde verdedigers, jonge dravers, een bult aan ervaring en gogme, een uitstekende derde helft, maar geen keeper. En op zaterdag 22 september jl. ook geen scheidsrechter. Om de wedstrijd toch doorgang te kunnen laten vinden moest RODA twee spelers opofferen; kilometervreter Koen Smits nam met zijn 1 meter 60 plaats onder de lat en alleskunner (alles, behalve fluiten) Harm Tromp nam de wedstrijd onder zijn leiding.

HAVO bleek aardig gewaagd aan het gehavende RODA dat met een aantal VMBO’ers aan de aftrap verscheen. Het duel ging dan ook alle kanten op. Nadat Smits een makkelijk gegeven penalty stopte liep RODA uit naar 2-0, zag het de gasten terugkomen tot 2-2 en werden de punten na een 3-3 eindstand verdeeld over beide ploegen. De doelpuntenmakers houden jullie nog te goed, het is alweer even geleden maar ik ga ervan uit dat zij zichzelf nog wel melden.

De volgende wedstrijd tegen Krayenhoff 4(na een weekje rust) zou ook bestempeld kunnen worden als opmerkelijk. RODA was, ditmaal met doelman én scheidsrechter, vanaf het begin de bovenliggende partij en liep vrij gemakkelijk over de bezoekers heen. De eerste helft was RODA nog slordig in de afronding en werd de thee met een voorsprong van ‘slechts’ 2-0 opgezocht. Na rust was RODA een stuk efficiënter. Met nog een kwart wedstrijd op de klok was de voorsprong verdubbeld naar 4-0, en werd de wedstrijd ook direct beëindigd. Na ruim een uur bloedzuigen was de doelman het gedrag van Niek Gerrits zat. De doelpuntenmachine nam alle vier de doelpunten voor zijn rekening en haalde met zijn gebaartjes en opmerkingen het bloed onder diens nagels vandaan. Voor de arbiter van dienst reden om de wedstrijd vroegtijdig af te fluiten.

Het derde duel tegen Trekvogels 7 werd ook een prooi voor de Winssenaren. Bij rust was de wedstrijd met 1-4 al beslist. Topscorer Niek Gerrits nam opnieuw 2 doelpunten voor zijn rekening en ook smaakmaker Jeffry Albers was trefzeker. Daarnaast was hij de aangever bij een eigen doelpunt van de Nijmegenaren. Via nog drie maal Gerrits en een goal van Jop Verploegen liep RODA uit naar een 2-8 overwinning. Echter was niet alles hosanna voor de Winssenaren; sterkhouders Tom van Gemert en Daan van de Berg haalden het eindsignaal niet en vooral voor laatstgenoemde leken de klachten serieus.

Het volgende duel is SDOO-uit, in de tweede ronde van het bekertoernooi.