Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Woezik 4
1 - 6
​RODA 5 bekert verder ten koste van SDOO
In de tweede ronde van het bekertoernooi werd RODA 5 gekoppeld aan SDOO. Na RKSV Driel, Duno D en SCP werd ook de ploeg uit Heteren aan de zegekar gebonden. Met overtuigende cijfers: 3-7.

In verband met de recente interland periode, de toppers die de komende weken op het programma staan en de verplichtingen in het bekertoernooi koos RODA ervoor om te rouleren en wat spelers rust te geven. Vanuit RODA 2, die genieten van een vrij weekend, sloot Bas Gradussen aan en zelfs Luuk Bruisten besloot zijn zaterdagmiddag een keer op te offeren voor een wedstrijdje ballen.

De eerste 10 minuten haalde RODA niet het gewenste niveau en dat resulteerde bijna in een snelle achterstand. Nadat gastkeeper, want een eigen keeper heeft RODA 5 niet, Tom Gerritsen uitkwam maar de bal compleet miste schoot SDOO nipt voorlangs. Gelukkig werd RODA na een klein kwartiertje wakker en kwam het via een eigen doelpunt op voorsprong. Op de rand van de 16 versierde Jop Verploegen een vrije trap, die door Koen Marcusse niet best werd ingeschoten. Doordat de bal via een Heterens been van richting werd veranderd belande bal echter alsnog in het doel.

Toen Verploegen een kleine 5 minuten later niet werd neergelegd in zijn actie besloot hij zelf, enigszins overmoedig, eens wat te proberen. Zijn stiftje, in gedachten zou het ongetwijfeld een prachtige goal worden, verdween kansloos over het doel. Bij een vergelijkbare poging van Niek Gerrits 5 minuten later kwam de bal terecht op de paal waarna Verploegen hem voor het intikken had. Echter was de middenvelder opnieuw te voorbarig; hij was reeds op weg naar zijn collega om het ‘doelpunt’ te vieren.

Niet veel later was Gerrits wel trefzeker. Na een solo en een balletje breed van centrale verdediger Willem van Beuningen hoefde ‘Gerrie’ de bal alleen nog maar tegen de touwen te lopen. Lang kon RODA niet van de ruime marge genieten want 3 minuten later maakte de thuisploeg al de aansluitingstreffer. In de 1-2 tussenstand kwam tot de rust geen verandering meer. Beide ploegen kregen hiertoe nog wel de mogelijkheid maar een afstandsschot van Joost Megens verdween over het clubhuis en aan de andere kant keerde Gerritsen knap een inzet van een dichtbij.

Na rust was RODA heer en meester en dat resulteerde na 10 minuten in 2 doelpunten kort achter elkaar, en beide keren was Marcusse de aangever. Megens plukte een voorzet direct uit de lucht en Gerrits verschalkte de doelman na een balletje binnendoor. Daarmee was het nog niet klaar; via een uitstekende combinatie van Twan Koppers en Niek Gerrits, die per ongeluk eventjes terugzakte vanuit de spits, werd Niels van Zuijlen langs de linkerflank weggestuurd. Helaas betekende een matige voorzet het einde van een prachtige aanval, die een beter lot verdiende.

De gastheren lieten ook nog even van zich horen door uit het niets de 2-4 binnen te schieten, maar RODA raakte allerminst van slag. De man die al 3 keer een assist op zijn naam mocht schrijven kwam zelf ook nog tot scoren. Marcusse kapte zijn directe tegenstander uit op de rand van de 16 en krulde de bal met zijn chocolade been in de kruising. Dit leek de genadeklap te zijn, maar dat was voor RODA geen reden om gas terug te nemen. Megens herhaalde zijn kunstje van 20 minuten eerder en volleerde een voorzet van Rocco Hopmans tegen de touwen, en 10 minuten voor tijd deed Gerrits hetzelfde, wederom op aangeven van Hopmans. Tussendoor deed SDOO nog één maal iets terug uit een hoekschop, die door Gerritsen perfect voor de voeten van de tegenstander werd getikt.

De eindstand kwam daarmee op 3-7 waarmee RODA zich plaatst voor de volgende ronde. Opnieuw met een ruime overwinning maar de tegengoals geven wel wat stof tot nadenken. Komende zaterdag speelt RODA de topper tegen GVA op de eigen Boshof. Aftrap om 15:00.