Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Woezik 4
1 - 6
RODA Vijf blijft steken op gelijkspel
RODA heeft afgelopen zaterdag op de valreep een punt gepakt in het uitduel bij SV Nijmegen. Met nog slechts een minuut op de klok schoot Jop Verploegen zijn ploeg langszij. Ondanks duur puntverlies was de late gelijkmaker toch reden genoeg om blij te zijn met een puntje.

De titelaspiraties worden bij het vijfde hardop uitgesproken, er wordt geen geheim van gemaakt dat er dit seizoen maar één doel is. Echter is gebleken dat niet iedereen hiervoor offers wil brengen; een aantal vaste waarden sloeg de wedstrijd van afgelopen weekend over om een paar voetbalwedstrijdjes in Engeland te gaan kijken. Die competitie die geen winterstop kent. Waar 8 speelronden worden afgewerkt in de periode van 15 december tot 9 februari, waarin heel (amateur)voetballend Nederland thuis voor de open haard zit. Maar begin november miste RODA dus een aantal sterkhouders, tegen een tegenstander van formaat.

Afijn, de afwezigen zorgden zelf voor vervanging en RODA verscheen met gastspelers Luuk van den Dobbelsteen en Daan Willems aan de aftrap. Vooral aan laatstgenoemde moest het sterrenensemble van trainer Rocco Hopmans behoorlijk wennen. De energieke middenvelder liet bijzonder veel van zich horen wat her en der toch wel tot lichte paniek leek te lijden. Teveel spelers waren onrustig aan de bal en leden onnodig balverlies of gaven in de haaste verkeerde passes. Behalve op de momenten dat het nodig was om snel te handelen. Terwijl na een aanval van de Nijmegenaren de bal simpel opgeruimd had moeten worden bleef de achterhoede aanklooien en kon de thuisploeg profiteren en de score openen.

RODA had zelf de grootste moeite om goede aanvallen op te zetten. Het kwam er een aantal keer uit via Willems, maar die zag tot twee keer toe een geheel vrije Verploegen naast hem over het hoofd. Beide keren nam hij zelf het doel onder vuur, maar net zo vaak passeerde hij de paal aan de verkeerde kant. Uiteindelijk liet Verploegen zien waarom juist hij al eerder in een aanval gebruikt had moeten worden. Ondanks dat hij een matige eerste helft speelde zette hij zijn ploeg wel op gelijke hoogte. Daarmee bepaalde hij tevens de ruststand op 1-1 en smaakte de thee toch net wat beter.

Na rust speelde RODA iets rustiger en kwam het vaker tot kansen en minder vaak in de problemen. Helaas werden veel van die kansen afgevlagd door de Nijmeegse grensrechter, waardoor het bijzonder moeilijk werd het vijandelijke doel te bereiken. Maar kansjes kwamen er wel, en doelpunten ook. Opnieuw dook Verploegen op het juiste moment op de juiste plek op om zijn ploeg voor het eerst op voorsprong te zetten. Maar dat bleek niet voldoende. De Nijmegenaren gaven niet op en wisten, net als RODA eerder, de stand weer in evenwicht te brengen.

De slotfase bracht een hoop (ongewenst) spektakel, met bijzonder veel twijfelachtige arbitrale beslissingen. Daar waar RODA zelfs voor buitenspel werd terug gefloten bij vertrek van eigen helft, mochten de gastheren aan de andere kant doorspelen terwijl een aanvaller van Nijmegen zo’n 2 meter achter de Winssense defensie stond. Gelegenheidsdoelman Koen Smits had geen antwoord toen diezelfde speler voor zijn neus verscheen. SV Nijmegen had verder kunnen uitlopen als het een strafschop had gekregen waar het misschien wel recht op had, maar gezien het feit dat de bal met de arm mee werd genomen het doelgebied in kunnen deze 2 missers tegen elkaar worden weggestreept.

Het slotakkoord was zoals gezegd voor RODA. Bij afwezigheid van topscorer Niek Gerrits stond een andere topschutter op, want Verploegen completeerde zijn hattrick en hielp zijn ploeg in de laatste minuten aan een punt. Niet het resultaat waarvoor de Winssenaren zo vroeg voor waren opgestaan(er werd om 13:00 al afgetrapt), maar gezien de timing van de gelijkmaker geen reden tot klagen.

Komende zaterdag zal RODA Vijf weer moeten floreren op de eigen Boshof, wanneer naaste opponent Krayenhoff 2 op bezoek komt. Aftrap om 15:00uur.