Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Woezik 4
1 - 6
​Witte Denzel steelt show tegen Excelsior
Bas Gradussen, alias ‘De Witte Denzel’, stal afgelopen zaterdag de show bij RODA Vijf. Op bezoek bij Excelsior Zetten wonnen de Winssenaren eenvoudig met 0-4. Gradussen, normaal uitkomend voor RODA 2, nam de helft van de productie voor zijn rekening.

De voorbereiding van de Jonge Goden was wederom niet om over naar huis te schrijven. Verscheidene spelers hadden de prioriteiten elders liggen dan op het voetbalveld waardoor slechts acht man uit de eigen selectie aanwezig waren. Met aanvulling vanuit RODA 3(Twan en Nicky van Haalen) en RODA 2(Bart Janssen en Bas Gradussen) wisten de Winssenaren nog net 12 man op de been krijgen.

De bezoekers waren dus lang niet compleet, en van de spelers die er wel waren was nog niet iedereen nuchter – ik zal geen namen noemen – maar er moest toch gevoetbald worden. Gelukkig was de thuisploeg, spelend in een binnenste-buiten-gekeerd thuistenue dat door moest gaan als uittenue, niet bij machte het RODA moeilijk te maken. De Winssenaren kregen daardoor al snel een stuk of 3 kansjes, en al heel snel stond het dankzij Joost Megens en Gradussen (2x) dan ook al 0-3. Voor RODA geen reden om gas terug te nemen, want er bleven vele mogelijkheden komen om de score uit te breiden. Helaas hielpen met name Megens en Niels van Zuijlen veel van deze kansen vakkundig om zeep waardoor de marge van 3 tot aan de rust gehandhaafd werd.

Bij aanvang van de tweede helft werd door alle betrokken partijen een akkoord gesloten om deze te beperken tot een half uurtje. In Zetten vierde men pakjesavond, en gezien de ruime voorsprong, het erbarmelijke niveau van de wedstrijd en de kou die steeds meer inviel vond RODA het ook wel best om wat eerder te stoppen. RODA bleef de gevaarlijkste ploeg maar grote kansen bleven uit. De meeste aanvallen werden verprutst voordat ze ook maar een beetje kansrijk werden en als het daadwerkelijk tot een voorzet leek te komen dan kwam de bal vaak dichter bij de Betuwelijn terecht dan bij het vijandelijke doel. Slechts één keer wist RODA nog tot scoren te komen. Een vrije trap op een paar meter van de 16 werd door Rocco Hopmans prachtig in de hoek gekruld. De doelman, die in de andere hoek bijna tegen de paal aan stond, kansloos gelaten.

Na één punt uit de voorgaande twee duels wist RODA eindelijk weer eens te winnen. Komend weekend heeft RODA vijf vrijaf.