Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Krayenhoff 3
1 - 1
​RODA Vijf eenvoudig voorbij Juliana
Afgelopen zondag kreeg RODA bezoek van het Maldense Juliana ’31. De gasten zijn nieuw in de competitie. Ze hebben zich in de winterstop na een dramatisch verlopen eerste seizoenshelft vrijwillig een klasse lager laten indelen. Dit bracht ze vooralsnog niet het gewenste resultaat; op een zonovergoten Boshof was RODA veel te sterk. De Winssenaren herstelden zich met 8-0 van de zure nederlaag een week eerder.

Al snel opende RODA de score. De keeper van Juliana probeerde een bal weg te schieten maar speelde deze bij Joost Megens in de voeten. Megens bleef koel en zette zijn ploeg binnen de minuut op voorsprong. Juliana probeerde iets terug te doen en kreeg een aantal vrije trappen en corners in korte tijd, terwijl RODA de bal niet van de eigen helft af wist te krijgen. Doelman Tom Gerritsen hield de Winssenaren op de been en voorkwam met een aantal goede reddingen dat de gasten op gelijke hoogte kwamen. Nadat de ergste storm was gaan liggen nam RODA het initiatief weer over en wist het de score uit te breiden. Via een uitstekende vrije trap zette Rocco Hopmans zijn ploeg op 2-0. Ondanks het klassenverschil zochten de ploegen met een verschil van ‘slechts’ twee doelpunten de kleedkamer op.

Na rust liep RODA snel uit op Juliana. Niek Gerrits was in korte tijd 2x trefzeker; Hij verzilverde een steekpass van Hopmans en liep een lage voorzet van Tom van Gemert tegen de touwen. Ondanks de enorme teleurstelling na een tegenvallende eerste helft liep ‘Gerrie’ na 90 minuten met opgeheven hoofd van het veld. Hij wist zijn hattrick later te completeren; na twee doelpunten met Stijn Tromp in de hoofdrol nam hij de 7-0 voor zijn rekening.

RODA zat de eerste 20 minuten na rust in een heuse flow en alles leek in deze fase in goud te veranderen, en dat gold zeker voor het doelpunt van Tromp. Een aanval over verschillende schijven kwam vanaf de voet van Dennis van Deijzen via van Gemert en Twan Koppers terecht bij Tromp. Een hoge bal, net buiten de zestien. Tegen beter weten in besloot Tromp de bal direct uit de lucht te plukken en richting doel te volleren, wetende dat deze poging waarschijnlijk op niets uit zou draaien. Maar niets bleek minder waar. De bal zeilde prachtig in het dak van het doel, de keeper kansloos gelaten. Tromp gaf zijn wedstrijd nog meer glans door zijn rol bij de 6-0. Hij bracht een bal laag voor het doel, waarna een Maldense verdediger zijn eigen doelman verschalkte.

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Sven Eggenhuizen. Joost Megens kon een hoekschop van Hopmans vrij inkoppen maar trof de lat. In de rebound wist Eggenhuizen wel raak te koppen. Omdat Gerrits nog een buitenspeldoelpunt afgekeurd zag worden bleef het scorebord staan op 8-0, een uitstekende overwinning.

Volgende week mag RODA weer aantreden in het bekertoernooi. Voor het duel in de achtste finale gaan de Jonge Goden op bezoek bij Uchta.