Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Woezik 4
1 - 6
​Foutloze reeks RODA Vijf ten einde
Net voor het ingaan van de winsterstop heeft laagvlieger Excelsior een einde gemaakt aan de perfecte reeks van RODA Vijf. Na 90 minuten voetballen gaf het scorebord 3-3 aan, een uitslag die gezien de waardeloze wedstrijd geheel terecht was. De koploper van de 6e klasse wist geen moment indruk te maken en mag na dit dure puntverlies alleen maar naar zichzelf kijken.

De dag begon niet al te best voor de Winssenaren. Slechts 11 man verzamelden zich op de Boshof en dus moest er in allerijl nog worden gezocht naar wat versterking. Die kwam er in de vorm van Bas Gradussen; de RODA 2 routinier zag bij het ontwaken een gemiste oproep van Niek Gerrits en sprong direct uit zijn nest. Met 12 man waren er voldoende spelers én een grensrechter, dus stond niets de volgende zege meer in de weg.

Het liep echter wat anders. De Jonge Goden waren verre van compleet, o.a. door spelers die zichzelf afgelopen week blesseerden tijdens de gymles of spelers die op vrijdagavond iets te diep in het glaasje keken (we zullen hier niet te veel over uitweiden want Twan Koppers heeft zelf nog de meeste last van zijn blessuren Bob Stevens zet het wel weer recht door de boete-pot flink te spekken). Tel daarbij op dat er ook nog wat spelers waren die op vrijdagavond iets te diep in het glaasje keken maar die toch besloten te gaan voetballen (we zullen hier niet te veel over uitweiden, want Jop Verploegen en Niek Gerrits waren beiden belangrijk met een doelpunt en zonder Bas Gradussen hadden we niet eens voldoende spelers), dat eigenlijk niemand zijn eigen niveau behaalde en dat Dennis van Deijzen op het moment van aftrappen normaal gesproken net aan een gebakken ei zit. Dan wordt het geen gemakkelijke middag.

Het begin was nog wel aardig. De eerste 20 minuten was het RODA dat de dienst uitmaakte, terwijl Martijn Teuwsen nog geen bal van dichtbij had gezien. De bezoekers kwamen dan ook op voorsprong. Nadat Gerrits op aangeven van Koen Smits op de paal kopte was Joost Megens er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Bij de 0-2 was het wel in één keer raak, waardoor laatstgenoemde er niet meer aan te pas hoefde te komen. Wederom gaf Smits de bal voor en ditmaal schoot Gerrits wel raak.

Heel even leek er geen vuiltje aan de lucht voor RODA. Echt maar héééél even. Want uit de aftrap scoorde Excelsior direct tegen. Daan van den Berg verslikte zich volledig in een actie van zijn tegenstander waardoor deze een vrije doortocht kreeg richting het doel. In een rechtstreekse confrontatie liet hij Teuwsen kansloos en was de spanning terug in de wedstrijd. Nog voor rust leek de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte te komen, maar de adequate Winssense grensrechter constateerde buitenspel en gooide roet in het Zettense eten. Zo bleef de gelijkmaker uit en ging RODA met een minieme voorsprong naar de thee.

De tweede helft was van het karakteristieke oogstrelende voetbal van RODA Vijf helemaal niets meer terug te zien. De honger sloeg toe, het was chaos in het veld, en de koude harde wind deed de Winssense formatie ook geen goed. De omstandigheden hielpen de thuisploeg zelfs een beetje, want het leidde tot de gelijkmaker. Megens liet zijn directe tegenstander vrij voorgeven, “want die kan er toch niet zoveel van”. Echter werd de bal gegrepen door de wind en waaide hij zo richting het doel. Teuwsen, die stond opgesteld bij de eerste paal, zag tot zijn schrik de bal in de verre hoek binnen waaien.

Het was voor RODA lang zoeken naar een opening maar halverwege de tweede helft zou er een nieuwe voorsprong komen. Mike Damen gaf met zijn eerste goede bal van de wedstrijd een uitstekende steekpass op Verploegen, die met zijn eerste goede bal van de wedstrijd de keeper omspeelde en zijn ploeg wederom op voorsprong zette. Maar het bleek niet voldoende. Gradussen gaf totaal onnodig een hoekschop weg na lange ‘peer’ naar voren van Excelsior. Nadat iedereen bij de eerste pal over de bal heen maaide liet Gradussen tot overmaat van ramp ook nog eens zijn man lopen waardoor deze de stand weer in evenwicht kon brengen. Hier zou niets meer aan veranderen en dus eindigde de wedstrijd in 3-3.

Al met al was het een collectief falen van de Jonge Goden, waardoor het eerste puntverlies net voor het ingaan van de winterstop een feit is geworden. Echter benaderen wij bij RODA Vijf graag het positieve aspect, want met een voorsprong van 7 punten (en 2 wedstrijden meer gespeeld) mogen we onszelf met trots winterkampioen noemen. We hebben er niets aan, maar het is leuk voor de statistieken. Eind januari wordt de competitie hervat, dan hoort u weer van ons.