Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Krayenhoff 3
1 - 1
RODA Vijf gemakkelijk voorbij SKV
RODA Vijf kende een bijzonder teleurstellend slot van de eerste seizoenshelft met een gelijkspel bij hekkensluiter Excelsior. Zo zag het concurrent DFS bij het ingaan van de winterstop naderen tot op 1 verliespunt. Afgelopen zaterdag werd de competitie  hervat en werd er door de Winssenaren direct weer orde op zaken gesteld. De inhaalwedstrijd bij SKV werd met 3-9 gewonnen, terwijl de runner-up de punten moest delen met Driel.

Al in de eerste helft besliste RODA het duel. Het was vanaf de start de baas op het veld en liep in drie kwartier uit naar een 0-5 voorsprong. De score werd geopend door Jop Verploegen, die op aangeven van Joost Megens de 0-1 binnen tikte. Vervolgens eiste Koen Marcusse een hoofdrol op als meester-aangever. Hij gaf de eindpass bij de 0-2 van Twan Koppers, versierde de vrije trap die Koppers tot 0-3 promoveerde en tekende ook bij de 0-4 van Bob Stevens voor de assist. Hij had zichzelf kunnen belonen met een doelpunt maar durfde de voorzet van Tom van Gemert niet in een leeg doel te koppen. Verploegen maakte met zijn tweede treffer de mooiste van de wedstrijd; na zijn directe tegenstander op de middenlijn te vernederen met een panna trok hij een sprint van 50 meter om vervolgens de doelman koelbloedig te passeren.

Na rust duurde het even voor iedereen in de gaten had dat er achterin wat was omgezet. De grote man van de eerste helft liet daarom tweemaal zijn mannetje lopen, met het idee dat er achter hem nog iemand ‘over’ was. Echter was dat niet het geval, en doordat de Winssense defensie te laat reageerde vond de rechtshalf twee keer vrije doortocht en bracht hij zijn ploeg terug tot 2-5. De thuisploeg scoorde zelfs drie keer op rij, al was de laatste in het eigen doel. Daarna was het weer de beurt aan RODA, om precies te zijn: aan Stevens. Hij was het laatste kwart nog drie keer trefzeker en bracht zijn ploeg op 2-9. De eindstand werd bepaald door de thuisploeg. Uit een vrije trap, waarbij Willem van Beuningen mocht blijven staan na het neerhalen van een doorgebroken speler, werd de 3-9 gemaakt. Een tiende treffer leek in de maak toen RODA in de slotfase een strafschop kreeg die direct door Martijn Teuwsen werd opgeëist. De man die gewend is om achterballen zo hard en hoog mogelijk weg te trappen bleek wat finesse te missen en zag zijn bal over het doel verdwijnen.

Dubbele cijfers behoorden absoluut tot de mogelijkheden, gezien het enorme aantal kansen voor de roodzwarten. Helaas stond het vizier te vaak niet op scherp en bleef de teller steken op 9. De volgende tegenstander is WVW. Bij de seizoen ouverture eindigde de confrontatie in een 6-1 overwinning voor RODA, maar Weurt zal in eigen huis meer weerstand willen bieden. Aftrap komende zaterdag is om 14:30, komt dat zien!