RODA '28 2 ZA
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Beuningse Boys 3
Za | 03-09-2022 om 15:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Nijmegen 7 (buiten mededinging) - RODA '28 2
0 - 0
RODA VIJF WINT VAN JONKIES DIO, GLANSROL JOOST GERRITS
Zaterdagmiddag heeft RODA haar derde en laatste bekerwedstrijd gewonnen van een jeugdig DIO ’30. Bij de Drutense voetbalvereniging was de oudste speler 22 jaar, bij de roodzwarten was Rollator Rocco Non Stop met zijn 44 jaar de oudste en waarschijnlijk ook meest versleten speler. Toch trok RODA met al haar veteranen, Joost Gerrits daargelaten, aan het langste eind in de ontmoeting met DIO. Een waar spektakelstuk eindigde in Winssens voordeel: 5-3.
De thuisclub trad dit weekend aan zonder een aantal vaste waarden. Tom van Gemert had een kortingskaartje voor de Efteling weten te bemachtigen, Twan Koppers verkoos de musical Aladdin in Scheveningen boven een derby spelen op de bakermat van De Boshof. Ongelooflijk, daar is toch bijna geen voorstelling van te maken? Je Sultan dáár zitten! Liever hij dan ik.
Teamgenoten begrepen Koppers niet of nauwelijks. ‘Disney echt iets om trots op te zijn’, waren ze eensgezind. Vorige week blunderde de stand in-doelman van Martijn Teuwsen nog drie keer opzichtig tegen SDOO: een echte (T)wanprestatie. Het leken namelijk allemaal houdbare ballen: ‘PAX ze dan gewoon’, werd er vanaf de kant geschreeuwd naar de gymdocent van de middelbare school.
Terug naar de afwezigen. Stijn Gradussen ontbrak. Druk met de studie zal het niet zijn geweest, de reden van afmelden horen we later nog wel. Jop Verploegen was eveneens absent, een weekje Kreta slaat natuurlijk niemand af. Joost Megens en Koen Marcusse reisden deze zomer ook al richting de Griekse zon, laatstgenoemde hield er zelfs een badhanddoek en koffiemok van Santorini als souvenir aan over. Ook Joost vond het fantastisch en de vliegreis verliep super. Hij appte naar Tom in de Efteling over een echte Droomvlucht.
Jeffy Albers liet de wedstrijd ook aan zich voorbijgaan en draaide thuis op zijn mengpaneel zijn favoriete liedje Who Let The Dogs Out. Zijn droom om profvoetballer te worden lijkt te zijn verkeken (al heeft ie wel wat weg van Rafael van der Vaart), maar een carrière als DJ behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Wellicht dat hij nog bij teamgenoot Mike in de leer kan. Draaien is niet alleen weggelegd voor Damen, maar net zo goed voor Heren.
Blessuregevallen waren er ook. Dennis van Deijzen had Kaj veel last van zijn kuit (is ie mooi Claire mee) en meldde zich netjes af. De nieuwe nummer 1 van lijst 1 van Beuningen Nu En ook Morgen, Pascal Cobussen, arriveerde pas twee minuten na de aftrap op het sportcomplex. ‘Het is slechts een fractie dat ik te laat ben,’ probeerde hij zich te verontschuldigen. Hij was echter niet voor de eerste keer dit seizoen te laat.
Inmiddels staat de teller op zes en zes keer een tientje is toch mooi zestig euro in de boetepot. Voortaan gaat de burgemeester in spé door het leven als Pascal Collectecobussen. Hoeveel geld er aan het eind van het seizoen in de boetepot zit, weet niemand. Ik denk dat dat alleen de gemeenteraad.
Nu terug naar het voetbal, na tien minuten spelen nam DIO de leiding. Uit een corner werd keurig raak gekopt. De gelijkmaker volgde snel, Joost Gerrits werd gevloerd en nam bij een vrije trap zelf plaats achter de bal. Gerrits schoot - strak in het hoekie - beheerst tegen de touwen: 1-1. Dit was op het moment dat Tom van Gemert al vijftig minuten in de wachtrij stond bij Joris en de Draak.
Joost maakte dus de openingstreffer, achternaamgenoot Niek maakte op aangeven van voornaamgenoot Joost (lees: Supermeeg) 2-1. De 3-1 was een beauty, eigenlijk zie je ze zo alleen bij FIFA. Daan van den Berg had ‘m dan ook al een keer of honderd in zijn leven voorbij zien komen, maar nu dus in real life. Joost Gerrits volleerde voortreffelijk uit de lucht. Hij liet de hele Boshof shaken. Dat het veld 2 was mocht de pret niet drukken.
Voor Tom van Gemert, die inmiddels bij Holle Bolle Gijs gearriveerd was, bleek de voorsprong geen verrassing: ‘We spelen thuis, hè! RODA is op papier hier altijd beter. Papier hier. Ik heb zo’n honger. Dank u wel. Papier hier’. Even dacht Tom dat ook Willem Lam in de Efteling was: ‘Ik heb zo’n honger’.
Ondertussen had ook Willem van Beuningen wat lichte pijntjes. De rots in de branding in de defensie had op zaterdagochtend al enkele uren op de tennisbaan gestaan, waarschijnlijk was er dus sprake van overbelasting. ‘Gaat het nog?’ vroeg menigeen zich in de veertigste minuut af. ‘Ik racket nog wel tot de rust’, was zijn antwoord.
Rik van Summeren keek het vanaf de zijkant met lede ogen aan: ‘Ik Willem nu ook wel vast vervangen, dan kan ie vast gaan deuce’, zei hij. ‘Set ‘m maar vast aan dan’, riep Willem vanuit het veld. ‘Dat zou wel een nette service zijn’. ‘Ga je er echt uit voor Rik?’, fluisterde teamgenoot Daan van den Berg zijn verdedigingsmaatje in de oren.
‘Ja’, antwoordde Willem. ‘Ik kan echt niet verder. Ik game er voor opofferen. Staat onze nieuwe rechts-Becker al klaar voor?’, zei Willem. ‘Ja, ik weet dat het Rik is die me vervangt. Ik heb er daarom ook een gemengd dubbel gevoel over. Maar op Tennis van Deijzen kunnen we helaas geen beroep doen. Het is backhand dat hij een blessure heeft’.
Meteen na de break kwam DIO op 3-2. Het clubje supporters was net als tennisrackets: goed gespannen. Gelukkig was Joost Gerrits daarna in zijn rol als De Vliegende Hollander voor ze de zoveelste keer deze match belangrijk. Hij gaf een puike voorzet op Niek die net als Joost zijn tweede treffer van de dag maakte: 4-2. DIO scoorde daarna nog eens, raakte bovendien ook een keer of vijf de paal. Na Gerrits-Gerrits-Gerrits-Gerrits kwam ook Marcusse nog met zijn naam op het scorebord. Van wie de assist kwam? Joost mag het weten. Eindstand: 5-3.
Na afloop arriveerde scheidsrechter Geet Hopmans nog met een kritische noot in de kleedkamer. ‘Jullie moeten nodig wat aan de conditie doen’, aldus de veelzijdige sporter (lees: hard(vanstapel)loper, s-tennismaker, biljarter, discussiewerper, it geet oan-schaatser en moet jij soms een kogelstoter). Joost Gerrits voelde zich aangevallen en reageerde fel: ‘ik doe anders genoeg aan sport, thuis met mijn familie!’ ‘O ja,’ vroeg Geet zich af, ‘wat dan?’ ‘Zeven dagen per week Gerrits Tran-sport!’ antwoordde Joost. En of ie zich had ingespannen vandaag. Was er sprake van transpiratie? Joost mag het zweten.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden