Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Trekvogels 3
0 - 3
Roda 2 wint natte en gezapige wedstrijd in eigen huis
Voor de mannen van Roda 2 stond er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal waren de heren van SDOO 2 de tegenstander. Op de boshof werd weer om 10.00 uur afgefloten, deze keer was de heer Hopmans leidsman van dienst.

Beide teams hadden last van het weer, dit gaf zijn weerslag op het spelbeeld van de wedstrijd. Het eerste kwartier was het gezapig van beide kanten. In de omschakeling brak uit het niets rechtsback Bas Gradussen door. Met de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied, besloot Gradussen de bal voor te trekken richting Cas Smits. De voorzet bereikte echter niet het been van Smits en werd weggehaald door een Heterense verdediger.
Na 20 minuten kreeg Roda een fikse aderlating te verwerken. Aanvallende middenvelder Bram Janssen moest het veld verlaten met een kuitblessure. Hij werd vervangen door Joep Janssen. Dit deed het spel van de Rodamannen niet ten goede. Gezapig was het juiste woord om de eerste helft te omschrijven en Roda kwam niet dichter bij de goal dan een aantal mislukte voorzetten. De bezoekers uit Heteren waren nog het dichtst bij een goal, een gekraakt schot viel prompt op de lat. Daarmee kwam Roda met de schrik vrij.

In de rust kwamen er 2 "verse" krachten in het veld. Ramon de Kleijn en Koen Smits kwamen in het veld. De Kleijn kreeg opnieuw de kans zich als meerwaarde voor het team te bewijzen.
Na de thee kwamen de heren scherper uit de kleedkamer. Er werd druk gezet op achterhoede van SDOO en dit resulteerde nog niet direct in vele kansen. Er was wel één grote kans voor Stijn Aalbers. Hij kon een afvallende bal vrij inschieten maar dit schot werd knap gekeerd door de keeper van SDOO, die voor het eerst werd getest. Niet veel later dacht Job Jacobs ook op goal te kunnen schieten, deze poeier zwaaide echter af en raakte elke dakpan van het clubhuis.

Roda ging met meer druk spelen en liet in een matige wedstrijd het betere van het spel zien. Echter kon zich dat niet uiten in de beslissende pass. Als het Guinness book of records aanwezig was geweest, had Roda 2 het record mislukte voorzetten verbeterd. Een goede voorzet bleef uit en daardoor was het ook wachten op een goal. Captain Noud Perlo was nog dicht bij een treffer middels een goed genomen vrije trap een meter naast het doel. Dit was het enige wapenfeit van de aanvoerder van dienst. Door van Zetten werden een hoop wissels doorgevoerd om een goal te kunnen forceren. Er werd zelfs een debutant het veld in gestuurd, Tom Gerritsen maakte zijn debuut als veldspeler. Hij maakte een uitwisbare indruk als spits. De Kleijn mocht na een halfuur hobbelen zich melden bij de bank en mocht zijn plekje weer op gaan zoeken. Er gebeurde vreemde dingen op het veld deze ochtend, Bert Hoppenreijs speelde een puike pot en wilde de kroon op zijn werk zetten. De spits van SDOO had zijn benen iets te wijd open staan en hier wist Hoppenreijs wel raad mee.

Ondanks al deze hoogtepunten stond de brilstand na 85 minuten nog steeds op het bord. Maar Roda was al dichtbij de openingstreffer. Cas Smits kwam over de rechterkant door en kapte zowaar 2 tegenstander uit. Hij had de bal voor het inschieten maar hij trof echter de paal. In de 87e minuut was het voor Roda eindelijk raak tegen het stugge SDOO. Na een goede aanval via Koen Smits en Stijn Aalbers, kwam de bal bij Jos Hoppenreijs. Hij zag de meegekomen Aalbers vrijstaan op de zestien. Deze schoof de bal koel in de rechterhoek en de 1-0 was een feit. De 1-0 was een wake-up call voor SDOO en de ploeg uit Heteren ging nog voor de gelijkmaker. Maar de verdediging stond dermate goed dat Roda niet meer in de problemen kwam en de overwinning over de streep trok.

Met een maximale score uit 2 wedstrijden trekt 't Twidde komende zondag naar Alphen of Maasbommel. Avios/DBV 3 is dan om 10.45 de tegenstander