RODA '28 VR1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
Geen wedstijd gevonden.
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 VR1 - Union VR1
0 - 0
RODA VR1 boekt belangrijke overwinning

Afgelopen zondag stond voor de vrouwen 1 van RODA een thuiswedstrijd op het programma en wel tegen Trekvogels. Voor RODA onderhand een bekende tegenstander waar tegen ook in de beker werd gespeeld. Dit werd toen een afstraffing voor RODA, 9-2. Gezien de stand, RODA stond onderaan, was het binnenhalen van drie punten heel belangrijk.

 

Dat RODA voor de winst ging was duidelijk te zien in het begin. Er werd goed gevoetbald en ieder duel werd onderhand gewonnen. In het eerste half uur kwam Trekvogels dan ook niet aan te pas. Na ruim een kwartier spelen kwam RODA dan ook verdiend op voorsprong. Tessa van den Berg kreeg de bal na goed doorzetten mee en kon de bal dan ook makkelijk binnen schieten.

RODA ging mede door de voorsprong door en kreeg voldoende mogelijkheden. Door goed keeperswerk en af en toe wat geluk bleef het bij 1-0. Na een half uur spelen kwam daar verandering, Fleur van de Kamp was het goudhaantje en scoorde de verdiende 2-0.

Niet snel daarna kwam Trekvogels uit het niets terug in de wedstrijd. Uit de omschakeling kwamen ze door de verdediging van RODA heen en zette zo keepster Fleur Gerritsen op de verkeerde been 2-1. Na deze doelpunt werd het meer een strijd, maar RODA hield verdedigend goed staande en ging dan ook met een voorsprong de rust in.

 

In de tweede helft kwam Trekvogels met andere intenties uit de kleedkamer en ging meer druk naar voren zetten. Door dat RODA ook wilde voetballen werd het een open wedstrijd wat beide kanten op ging.

Het was uiteindelijk RODA wat als eerste scoorde in de tweede helft. Na een strekpass van Mette Ferwerda was het wederom Tessa die haar tweede van de wedstrijd scoorde en de 3-1 op de borden bracht.

Toch was het Trekvogels die wederom terug kwam in de wedstrijd. Na onnodig balverlies kwam Trekvogels er gevaarlijk uit en de speelster wist wel raad met deze kan en bracht de stand op 3-2.

Na deze treffer werd het spannende wedstrijd waar het meer op strijd aan kwam dan voetbal. Beide ploegen waren gevaarlijk. Zo kwam RODA tweemaal goed weg bij een schot naast en een vrije kopkans die over het doel ging. Aan de andere kant kwam Trekvogels ook weer goed weg, Mette zag haar inzet uit een corner van doellijn worden gehaadl. Niet veel later leek RODA dan toch te scoren, maar eerst verrichtte de keepster van Trekvogels een goede reddinng op een schot van Mette en zag tot haar geluk de rebound van Tessa snoeihard op de lat belanden. 

 

Na uiteindelijk 90 spannende minuten floot de scheidsrechter af en kon de vrouwen van RODA drie punten bij schrijven. Een wedstrijd met twee gezichten waar vooral in de eerste helft zeer goed werd gevoetbal en in de tweede helft een zeer strijdend RODA te zien was wat met veel inzet de overwinning binnen sleepte. Door deze overwinning steeg RODA van de laatste plek naar plek nummer 8.

As. Zondag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan staat voor RODA de lastige uitwedstrijd tegen Union op het programma waar om 12 uur wordt afgetrapt.

Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie