Submenu

Afgelopen week heeft de KNVB de indelingen voor de Categorie A gepubliceerd. Daarmee zijn de tegenstanders van RODA '28 1 in de 3e klasse D bekend

Er rolt al een hele tijd geen bal meer op de Boshof, maar dat wil zeker niet zeggen dat het leven er stil ligt. Ieder nadeel heb z'n voordeel; door de vervroegde zomerstop heeft RODA meer tijd gehad voor de reeds geplande aanpassingen aan het sportpark

WINSSEN - Bij Roda'28 kan de vlag uit. Er zijn toch plekken vrijgekomen in de derde klasse, waardoor promotie een feit is. Eerder kreeg de Winssense voetbalclub nog slecht nieuws van voetbalbond KNVB.

RODA '28 heeft voor het eerste elftal een verzoek voor promotie naar de derde klasse ingediend. De club wil na een uitstekend seizoen in de top van de vierde klasse hogerop en zou graag de strijd aangaan met rivalen VV Ewijk en Beuningse Boys. Ook concurrent SC Millingen is klaar voor de derde klasse en heeft heeft deze promotie aangevraagd. Millingen 'eindigde' bovenaan in de 4e klasse E maar speelde een wedstrijd meer dan RODA, dat minder verliespunten heeft. RODA kroonde zichzelf al tot periodekampioen en stond na één volledige speelronde aan kop.

Vandaag heeft de KNVB op dringend advies van het kabinet besloten al het voetbal in Nederland t/m 31 maart af te gelasten als gevolg van de COVID-19 uitbraak. Daarbij heeft het alle amateurverenigingen tevens geadviseerd ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere bijeenkomsten te organiseren. Het bestuur van RODA '28 conformeert zich aan de richtlijnen van de KNVB. Dat wil zeggen: alle wedstrijden én trainingen komen deze maand te vervallen. Dit geldt voor alle teams van de senioren- en jeugdafdeling en gaat met onmiddellijke ingang in.

Volgens sommigen de beste spits van Maas en Waal in zijn tijd, volgens velen de beste spits die RODA ‘28 ooit heeft gehad. En dan was ‘Wim de Koning’ nog zoveel meer voor zijn club... oud bestuurslid, leider, scheidsrechter, entree medewerker... Kort na het overlijden van Thé Overdijk moet RODA ‘28 opnieuw afscheid nemen van een bijzonder en groots lid. Afgelopen woensdag, 20 juni, eindigde het leven van Wim Konings... een legendarische speler en een trouwe vrijwilliger van onze club.
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie