Veilige omgeving 
Bij Roda ’28 staat een veilige en vertrouwde omgeving op nummer 1, een veilige omgeving waarin iedereen met plezier kan: voetballen, vrijwilligerswerk kan doen en wedstrijden kan bezoeken.
 
Ongewenst gedrag
Ongewenst gedrag komt helaas overal voor en kan dus ook bij Roda ’28 plaatsvinden. Denk hierbij aan: pesterijen, discriminatie, agressief gedrag/geweld, kwetsende opmerkingen, seksueel grensoverschrijdend gedrag, uitsluiting, intimidatie, negeren, enz. Maar ook: matchfixing, diefstal, fraude, doping, enz.
Kortom alles wat je ervaart als gedwongen of ongewenst.
 
Wat moet je doen als je te maken krijgt met ongewenst gedrag? 
Als je te maken krijgt met ongewenst gedrag kun je direct contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen.
 
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?
Een VCP is er voor iedereen, is neutraal, werkt vertrouwelijk, luistert naar je en kan jou helpen bij: het inschakelen van een hulpverlener, het indienen van een klacht of aangifte bij; het Roda bestuur, KNVB, politie of andere instantie.
Je kan ook contact opnemen als je iets wil overleggen of melden. Alleen na overleg met jou (en/of je ouders) worden vervolgstappen ondernomen.
 
RODA '28 werkt met 2 vertrouwenscontactpersonen, hieronder stellen zij zich kort voor

Naam: Willy Kroes
E-mail: wjmkroes@gmail.com
Tel. nr.: 0657114716
Naam: Peter van Zuylen
E-mail: pcm.vanzuylen@outlook.com 
Tel. nr.: 0653379400

Wij wonen in Winssen op de Notenboomgaard en zijn de ouders van Nienke, Joep en Jaap. Nienke en Joep hebben eerder bij Roda ‘28 gevoetbald en Jaap voetbalt momenteel bij Roda ’28. Verder zijn we regelmatig als supporter op het voetbalveld aanwezig.
Op verzoek van het bestuur hebben we (nadat we  in april 2021 samen de cursus vertrouwenscontactpersoon NOC/NFS gevolgd te hebben) de rol van vertrouwenscontactpersoon binnen Roda ’28 opgepakt.
 
Willy werkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de crisisdienst van GGZ Pro Persona te Arnhem.
Peter werkt als projectleider bij Lamers High Tech Systems in Nijmegen en is in het verleden binnen het bedrijf langere tijd vertrouwenspersoon geweest.

Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden