​IN MEMORIAM HARM COENDERS 1961 – 2017

Heden ontvingen wij het schokkende bericht van het plotselinge overlijden van Harm Coenders. Op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar ontvalt ons een persoon met een gouden hart en een groot hart voor RODA ´28.
 
Wanneer je een bezoek bracht aan de Boshof dan liep je jarenlang een geheide kans Harm tegen het lijf te lopen. Decennialang heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor de club en ook vele jaren als actief voetballer de rood en zwarte kleuren verdedigd. Zijn eerste voetstappen op het voetbalveld zette hij als kleine jongen. Vanaf de pupillen heeft hij de gehele jeugdafdeling doorlopen. En zeker niet onverdienstelijk, Harm was een uitstekende doelman. Het hoogtepunt in deze jaren was toch het kampioenschap wat in 1979 werd behaald met de toenmalige A-junioren. Onder leiding van trainer Henk Bisschops werd met spelers als Carlos Aalbers, André Coenders, Wes Janssen en Henny Stevens na een indrukwekkende inhaalrace de titel behaald. De dolblije keeper Harm nam tijdens de wedstrijd tegen concurrent D.I.O. ´30 na een 2 – 0 voorsprong alvast een voorproefje op de feestvreugde en klom boven op de doellat. Dit tot hilariteit van alles wat Winssen was. Al zittend werd hij door de bezorgde supporter Bart van Dintheren naar beneden gesommeerd want de wedstrijd was nog lang niet afgelopen. Een mooie anekdote die hij maar wat graag vertelde.
 
Begin jaren ´80 begon Harm de jeugd van RODA ´28 te begeleiden. Dit heeft hij uiteindelijk maar liefst 35 jaren gedaan. Ongelooflijk veel wedstrijden die hij gecoacht, gefloten of gevlagd heeft. En Harm deed dit erg goed. Hij kon goed omgaan met de jeugd welke hij met de nodige enthousiasme en zeker ook humor de beginselen van het voetbal bij probeerde te brengen. Met Harm als leider was de zaterdag een feestje.
 
In 2007 werd Harm met een heuse reünie wedstrijd geëerd voor zijn 25 jarige jubileum als jeugdleider. Het A-junioren team waarin hij zelf als keeper kampioen was geworden streed tegen het A-junioren team waarmee hij als leider in 2002 eveneens het kampioenschap had behaald. Het werd een vermakelijke wedstrijd met een 3 – 3 eindstand. Harm werd overladen met cadeau´s. Zelfs oud keeper Wilfried Brookhuis van Harm zijn favoriete club N.E.C. had de moeite genomen om hem te komen feliciteren. Al met al was erg goed merkbaar hoe groot de terechte waardering was voor alles wat hij tot dan toe voor de club had betekend. 
 
Dit alles was geen reden voor Harm om te stoppen met het begeleiden van jeugdteams. Nog vele jaren heeft hij dit gedaan. Dit seizoen was hij ook weer ´gewoon´ leider van ons tweede elftal. Hij bemoeide zich niet met de tactiek maar hielp waar hij kon. 
 
Sinds vijf jaren was hij ook actief bij de onderhoudsploeg. Iedere maandagochtend was hij samen met een actieve groep vrijwilligers druk doende om het gehele complex bij te houden. Harm deed van alles en ook zijn jarenlange ervaring als loodgieter kwam hierbij goed van pas. Mocht er een keer sprake zijn van een koude douche, dan werd Harm altijd gevraagd of hij er even naar zou willen kijken. Dit gebeurde nooit tevergeefs. 
 
Vanaf nu zullen we Harm moeten missen op ons voetbalveld. De laatste jaren tobde hij met zijn gezondheid en de nodige tegenslagen kwamen op zijn pad. Desondanks bleef hij een vertrouwd gezicht bij onze vereniging en genoot hij van de mensen om hen heen.
 
Met Harm verliest RODA een bijzondere vrijwilliger maar bovenal een bijzonder mens. Ontzettend sociaal en het hart op de juiste plek. Harm, bedankt voor alle mooie herinneringen die wij dankzij jou mogen hebben...
 
Wij wensen Anita, vader en moeder Coenders – van den Dobbelsteen, zusters Anneriet en Milda, zwagers Paul en Jos, en neefjes Niels en Sven heel veel sterkte toe voor nu en de komende tijd...
 
Bestuur, leden en supporters RODA ´28 Winssen
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
Locatie