Feest bij RODA ’28: Toch promotie!

WINSSEN - Bij Roda'28 kan de vlag uit. Er zijn toch plekken vrijgekomen in de derde klasse, waardoor promotie een feit is. Eerder kreeg de Winssense voetbalclub nog slecht nieuws van voetbalbond KNVB. 
 
De vereniging deed met het beste puntengemiddelde in de vierde klasse E een verzoek bij de KNVB voor promotie, maar dat bleek in eerste instantie niet voldoende. Donderdag kwam er toch nog een verlossend bericht. 
 
Roda-trainer Rutger Schuijffel hield stiekem hoop nadat hij de lijst van de KNVB zag met de potentiële klasse-indelingen van alle clubs vorige week. ,,Toen waren er links en rechts al wat berichten dat er fouten in waren geslopen", vertelt hij. ,,Sommige clubs die van de zondag naar de zaterdag gingen, stonden nog bij de zondagteams. Nu vullen wij een van die plekken alsnog in.” 
 
Feest 
Eerder legde Roda het af op puntengemiddelde tegen andere clubs uit de vierde klasse in het district Oost. ,,We waren de zesde in de rij. Toen ik erachter kwam dat we nog een kansje maakten heb ik dat alleen met mijn aanvoerder Niek van Gemert besproken. Toen straks de definitieve bevestiging kwam, is onze groepsapp ontploft. Ideeën voor een feest zijn al geopperd. Een feest gaat er zeker komen.” 
 
Momenteel traint Roda nog, een seizoensafsluiting was al gepland. ,,Dat gaat nu extra mooi worden, want dat is meteen een goed moment voor een promotiefeest. We willen er iets ludieks van maken, alleen het is nog even de vraag hoe we dat gaan invullen vanwege de corona-maatregelen.”  
De ploeg van oefenmeester Schuijffel haalde 34 punten uit vijftien wedstrijden voordat het seizoen in maart werd afgebroken vanwege het virus. ,,Op deze manier promoveren ga ik nooit meer meemaken als trainer, dus dat voelt wel vreemd. Met het team lagen we in de competitie op de goede weg. De promotie is de kroon op het werk.”  
 
Derby's 
Eerder gaf  Roda-voorzitter Anton van den Heuvel al aan dat de club hoopte op de derby's tegen derdeklassers Ewijk en Beuningse Boys. Of dat gaat gebeuren, hangt af van in welke competitie Roda wordt ingedeeld. Schuijffel: ,,Maar de kans is wel groot dat we die wedstrijden gaan spelen. Dat is prachtig voor de echte Winssense spelers uit het team en de aanhang.”  
 
Roda degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse en keert na één jaar dus terug op dat niveau. ,,We gaan zien of we het niveau aankunnen. Het zal hard werken worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we mee kunnen komen. We waren de sterkste in de vierde klasse, dat hebben we dit seizoen wel bewezen.”  
 
Eerder promoveerde Orion uit Nijmegen al van de eerste klasse naar de hoofdklasse via een ‘papieren promotie.’ Ook dat team had een verzoek gedaan bij de KNVB. Het verzoek van Millingen, competitiegenoot van Roda'28 in de vierde klasse E, werd afgewezen. 


Bron: De Gelderlander (https://www.gelderlander.nl/voetbal-nijmegen/feest-bij-roda-28-winssenaren-promoveren-toch-naar-derde-klasse~a5d450ff/)
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen