RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - Eldenia 1
Zo | 04-09-2022 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 1 - DSZ 1
1 - 6
​Roda ’28 wint de DERBY!
Op 10 oktober stond de enige echte derby op het programma, Roda – Ewijk!  Roda, 2 weken geleden nog op eigen veld met 0-3 onderuit in de kleine derby tegen Beuningse Boys, stond evenals Ewijk nog op 0 punten na twee speelronden. Punten zijn zeer welkom voor beide ploegen, maar in deze burenruzie staat vooral de eer op het spel.

Roda ’28 trad op deze prachtige dag aan in een 4-3-3 formatie met een vrije rol voor Marijn van Kraaij op rechts. Joris van Rijn ontbrak helaas nog vanwege een blessure, maar rots in de branding Nick Janssen kon gelukkig weer aan de aftrap verschijnen. Nadat ‘pupil van de week’ Mees Gerrits keeper Jan Cobussen had verschalkt en de rook van het vuurwerk was opgetrokken, kon de mooiste wedstrijd van het jaar beginnen.

Zekerheidje bij deze derby is matig voetbal en een wedstrijd op het scherpst van de snede. Ook deze editie begon hard waarbij met name Ewijk zich direct liet gelden. Spits Julius, debutant in de derby, werd in het eerste kwartier een aantal keer slachtoffer van de vechtlust van Ewijk. Aan de bal waren beide ploegen slordig en werd veelal de lange bal gehanteerd. Tegenvaller in de eerste helft was het vroegtijdig uitvallen van Lenn, hij werd vervangen door Maikel.

Na 23 minuten kwam Ewijk op 0-1. Na een slechte inspeelpass vanuit de achterhoede van Roda schakelde Ewijk razendsnel om, gaf Sjoerd van de Hagt een voorzet op maat en hoefde spits Bas Jacobs ‘m alleen nog maar binnen te lopen. Lang konden de bezoekers er niet van genieten, want enkele minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Een corner van Daan werd bij de eerste paal doorgekopt door Niek en zoals wel vaker frommelde Pim de bal binnen. Op slag van rust miste Niek nog een enorme kans, de kleedkamers werden met een gelijke stand opgezocht.

De beginfase na rust is voor Roda  dit seizoen een lastige fase gebleken, zo ook vandaag. Ewijk greep Roda direct bij de keel en dit resulteerde in de 49e minuut tot de 1-2. Dennis Logister schoot van 20 meter op goal, de bal werd aangeraakt door een Winssens been en viel over keeper Bart in de kruising. Maar opnieuw toonde Roda veerkracht en vanaf de 1-2 trok het de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Ewijk leek moe gestreden en kroop steeds verder achteruit. Maikel ruilde zijn plek achterin in voor de spitspositie en ging als aanspeelpunt fungeren. Na 79 minuten maakte Sam de 2e goal voor de thuisploeg. Een afgeslagen voorzet werd door Janssen op goal geschoten en ook deze bal ging via een been van de tegenstander tegen het net, 2-2!

Vervelend moment tijdens de derby was een botsing in de 2e helft tussen Julius en Lars van de Coolwijk (Ewijk). In een kopduel kwamen zij hard met elkaar in aanraking. De verdediger van Ewijk moest het veld verlaten en bleek later zijn neus gebroken te hebben.

20 minuten voor tijd viel Ewijk keeper Jan Cobussen uit met een liesblessure. Door deze noodgedwongen wissel zag je de onzekerheid in de Ewijkse ploeg sluipen. De verre inworpen van Niek zorgden de hele wedstrijd al voor hachelijke situaties voor het Ewijkse doel en zorgde er in de 88e minuut voor dat de Boshof ontplofte. Uiteindelijk was het invaller Marijn Gradussen, zaterdag nog actief bij de duathlon in Berg en Dal, die matchwinner werd. Marijn gaf het laatste zetje en beloonde hiermee zijn enorme ontwikkeling van de afgelopen 2 jaar, 3-2!

Aan het einde van de wedstrijd ontsnapte Ewijkse invaller Sil Bredewout nog  aan zijn 2e gele kaart toen hij Pim Tromp aan de zijlijn neerhaalde. Scheidsrechter Kok deed de situatie af met een laatste waarschuwing. Niet veel later blies de arbiter voor het laatst op zijn fluit en ontstond er een enorme vreugde uitbarsting aan de rood-zwarte kant van de gemeente. De eerste punten van het seizoen, maar nog veel belangrijker: Wij zijn de baas van de derby!

Opstelling Roda ’28: Bart Janssen, Joost Janssen, Lenn Janssen (16. Maikel Kraan), Jim Peters, Daan Willems (64. Ime Ferwerda), Nick Janssen (64. Marijn Gradussen), Sam Janssen, Niek van Gemert, Marijn van Kraaij, Pim Tromp, Julius Alewijnse (68. Tjeerd Steeg)
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden