RODA '28 1
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 1 - SC Millingen 1
Zo | 28-04-2024 om 14:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
UHC 1 - RODA '28 1

Roda’28 sluit 1e seizoenshelft af met een onterechte nederlaag
 
Voor Roda’28 was de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar een uitwedstrijd naar UHC, een derby tegen de club uit het naburige Bergharen en Hernen.
Door ziekte van Joost Janssen en afwezigheid van Stijn Gradussen ontbraken er bij Roda’28 2 basisspelers en binnen 10 minuten moest Maikel Kraan zich met een hamstring blessure ook laten vervangen door Luc Janssen.
Maar de selectie van Roda’28 is groot genoeg om deze afwezigheid op te vangen. We zagen dat ook terug in de wedstrijd. Roda’28 was duidelijk de betere voetballende ploeg en bleef het UHC doel ook bestoken met aanvallen. Helaas ging dit allemaal een beetje onzorgvuldig, er werd te gehaast geschoten of verzuimd de bal over te spelen naar een medespeler, die er nog beter voor stond. Ook de keeper van UHC stond zijn mannetje en wist diverse schoten te stoppen.
In de 20e min wordt er door Roda’28 speler Daan Willems een vrije trap veroorzaakt op het middenveld, UHC speler Jordy Hachmang legt de bal bij de 2de paal neer, de bal maakt een vreemde kromming en valt direct op de grond, Roda’28 keeper Martijn Teuwsen weet de bal wel te stoppen, maar kan hem helaas niet vast houden en de bal springt iets weg voor de voeten van de 16-jarige Jorn Taks, die de bal via de verre paal binnenschiet.
 
Roda’28 blijft haar aanvallende acties doorzetten en in de 38e min heeft Pim Tromp een uitstekende actie, waarbij hij meerdere UHC spelers van zich afschudt, maar helaas de afronding is dan niet zorgvuldig genoeg. Hij schiet iets te gehaast en helaas ver over het UHC doel.
Met deze stand wordt de rust bereikt.
 
Roda’28 trainer Wim Joosten wisselt aanvallend door Joost Gerrits in te brengen voor verdediger Luc Janssen, dit leidt tot nog meer druk op de UHC defensie, die dan ook met man en macht de voorsprong verdedigt.
In de 60e min is het wederom Pim Tromp die twee keer op doel kan schieten, zijn eerste schot gaat op de paal en het tweede schot gaat net langs de voor Roda verkeerde kant van de paal.
Ook Joost Gerrits weet door te dringen tot in het strafschopgebied, maar speelt de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de UHC keeper de bal kan veroveren.
Bij twee acties van Marijn van Kraaij had de verder goed leidende scheidsrechter Nijenhuis ook twee keer een penalty kunnen geven, aangezien Marijn duidelijk getackeld en neergelegd werd in het strafschopgebied van UHC, bij één actie verliest hij zelfs zijn schoen.
In de 75e min was er nog een hard schot van Marijn van Kraaij op het doel, maar de UHC keeper stompte deze bal terug voor de voeten van Lenn Janssen. Die bedacht zich geen moment en schoot direct weer terug, maar helaas net langs de verkeerde kant van de paal.
 
Voor het publiek was dit weer een mooie wedstrijd om te zien en om erbij te zijn, nog mooier is natuurlijk wanneer goed opgezette aanvallen ook beloond worden met doelpunten.
UHC heeft dan wel de 3 punten bijgeschreven, maar vanuit Winssen hebben we het toch het gevoel dat we punten hebben laten liggen in Hernen. Roda’28 was voetballend gezien de betere ploeg, maar wanneer je niet scoort win je niet.
UHC heeft veel energie in deze wedstrijd gestopt en schrijft op basis van de uitslag de 3 punten bij.
 
We gaan nu de winterstop in en zondag 29 januari 2017 staat de eerste wedstrijd van de return ronde weer op het programma en voor Roda’28 wordt dit een thuiswedstrijd tegen SCD’33 uit Deest.
Ik wens jullie allen een fijne Kerstdagen en een voorspoedig en sportief succesvol 2017 toe.
 
Theo Veens
 

Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden