Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
RODA '28 1 - SCD '33 1

Roda’28 wint met 4 – 0 van buurclub SCD’33

Voor zondag 5 maart stond de wedstrijd tegen buurclub SCD’33 uit Deest gepland. Roda’28 heeft deze wedstrijd vrij gemakkelijk met een 4 – 0 winst afgesloten. Het was een eenzijdige wedstrijd met een veel sterker Roda’28, die dan ook verdiend de 3 punten kon bijschrijven op hun conto.

De eerste kans voor Roda’28 was reeds in de 5e min voor Joost Gerrits. In plaats van zelf te schieten gaf hij breed op Pim Tromp, maar die kon de bal niet in het doel krijgen.

In de 12e min kopt Joost Gerrits uit een corner van Stijn Gradussen over het SCD’33 doel, terwijl hij eigenlijk de hoek voor het uitzoeken had.

In de 15e min wordt dan toch de verdiende 1 – 0 gescoord. Het is een voorzet van Marijn van Kraaij, die de SCD’33 defensie niet onder controle krijgt en Stijn Gradussen is er als de kippen bij om de keeper te verschalken.

In de 30e min loopt Marijn van Kraaij door tot op de achterlijn en geeft de bal terug naar Pim Tromp, die ook beheerst scoort, maar helaas wordt de treffer niet toegekend omdat Pim buitenspel zou hebben gestaan bij het terugleggen van de bal.

In de 43e min scoort Marijn van Kraay dan toch de 2 – 0, na goed doorzetten van Stijn Gradussen, die de bal tussen meerdere SCD’33 spelers toch bij Marijn weet te krijgen.

In de 1e helft heeft SCD’33 wel geprobeerd de Roda defensie onder druk te zetten, maar tot echt uitgespeelde kansen heeft dit niet geleid en met deze stand werd de rust bereikt.

In de 2e helft voerde Roda’28 het tempo nog een beetje op en Daan Willems en Nick Janssen werden als verse wissels ingebracht. In de 70e min was er een aanval over rechts waarbij Daan de bal best hard voor gaf. Nick was op de juiste plaats voor de goal verschenen, maar helaas kon hij de bal niet goed raken om ook zijn doelpuntje mee te pikken.

In de 63e min was het wederom Marijn van Kraaij, die de bal wist te veroveren na drukzetten op de SCD’33 defensie, hij schoot beheerst de 3 – 0 voorsprong binnen.

In de 80e min wordt de eindstand van 4 – 0 bereikt door een score van Pim Tromp na een voorzet van Marijn van Kraaij.

Door de uitslagen op de andere velden was Roda’28 zondag van de koplopers de enige ploeg die de volle winst behaalde en daardoor korter bij de lijstaanvoerders komt te staan.

As zondag staat om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Unitas’28 gepland, een vereniging even jong als onze club.