Laaste gespeelde wedstrijd
Batavia 1 - RODA '28 1
3 - 2
Roda’28 doet goede zaken met overwinning op Batavia.
De 3e wedstrijd voor deze competitie was tegen promovendus Batavia uit Batenburg. Vorig seizoen wist Batavia begin sept 2016 Roda’28 thuis te verslaan, is sindsdien de laatste thuisnederlaag in een officiële wedstrijd.

Het was voor het publiek een mooie wedstrijd, waarbij beide teams probeerden te voetballen en Batavia kwam iets beter uit de startblokken en in de 10e minuut maakt Roda28 verdediger Joris van Rijn een overtreding in het 16 meter gebied en dit betekent een penalty en die wordt benut door Ramon Gillich. Keeper Martijn Teuwsen is kansloos. Roda’28 probeert de wedstrijd te herpakken, maar moeten eerst nog een corner toestaan, waarbij Roda’28 keeper Martijn Teuwsen een perfecte redding heeft en daarbij voorkomt dat de 0 – 2 op het scorebord staat. Roda’28 verdediger Joris van Rijn herstelde zich goed en speelde verder een uitstekende wedstrijd, zoals we van hem gewend zijn.

Rondom de 15e minuut zijn er 2 sterke momenten van Pim Tromp, die 2x scoort en de stand wordt 2 – 1 voor Roda’28. Vooral het 2de doelpunt was een uitstekende verdedigende actie van Lenn Janssen, halverwege de eigen helft langs de zijlijn. Hij geeft een dieptepass op Bob Stevens, die doorkopt naar Pim Tromp, die net iets sneller en slimmer is dan de Batavia verdediger en de bal met het puntje van de schoen over de doellijn tikt. In het vervolg van de 1ste helft zijn er in feite voor beide teams kansen, maar de mooiste en snelste aanvallen zijn voor de thuisclub, maar het fortuin ontbreekt nog om te scoren.

In de 40e minuut weet Bob Stevens toch de 3 – 1 te scoren, wederom een snelle aanval van Roda’28 via Nick Janssen, Marijn van Kraaij, waarbij uiteindelijk Daan Willems op de lat schiet, maar in de rebound is Bob Stevens attent en kopt geroutineerd de 3 – 1 binnen. Gedurende de 1e helft was de Batavia trainer Henk Evers al de dug-out uitgestuurd ivm zijn commentaar op de leiding en tot overmaat van ramp voor Batavia wordt vlak voor rust Timon Wattimena met rode kaart van het veld gestuurd.

Er stond wat tumult en de verder goed leidende scheidsrechter J. Ariens kon niets anders doen, dan een korte afkoelingsperiode inlassen. Na ongeveer 10 minuten werd de 1e helft afgemaakt en het vervolg werd op een sportieve manier uitgespeeld.

Vooral de ervaren middenvelders van Batavia Dennis van Kaldenberg en Collin Heikens deden er een schepje bovenop en beheersten een goed positiespel.
Ook in de 2de helft speelde Roda’28 aanvallend gezien een goede wedstrijd, er werden veel kansen gecreëerd, die onvoldoende afgerond werden. Uiteindelijk in de 75e minuut weet Stijn Gradussen een perfecte voorzet van Daan Willems op de juiste waarde in te schatten en schiet beheerst de 4 – 1 binnen. Enkele minuten later scoort Batavia spits Ercan Balbay met een snoeihard schot in de verre hoek.

Het slotakkoord is voor Roda’28 en Pim Tromp scoort zijn 3e doelpunt vandaag. Hij weet een snelle pass van Lenn Janssen op de juiste waarde in te schatten, verschalkt zijn tegenstander en schiet snoeihard de 5 – 2 binnen de palen. Dat Dennis van Kaldenberg een uitstekende middenvelder is, weet heel Maas en Waal en vlak voor tijd creëert hij voldoende ruimte om vanaf ongeveer 25 meter een snoeihard schot op doel te schieten, de bal komt rechts boven in de kruising, maar Roda’28 doelman Martijn Teuwsen ziet de bal aankomen en pareert deze vakkundig.

Opmerkelijk te vermelden feit is nog, dat bij Roda’28 3 jeugdige spelers hun competitie debuut gemaakt hebben in het 1e elftal. Het zijn alle 3 door Roda’28 opgeleide jeugdspelers, te weten Sam Janssen, Tijmen van Kraaij en Bram Janssen.

Voor as zondag 15-10 staat om 14.00 uur de uitwedstrijd tegen Overasseltse Boys op het programma.

Het is een goede steun voor de ploeg, wanneer er weer veel Roda’28 supporters langs de lijn staan. Dank voor uw trouw bezoek.