RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
Kampioensfeestje voor RODA 2
Helaas slechts als gast...

Afgelopen zondag speelde RODA 2 de return op eigen bodem tegen Brakkenstein 2. Een week eerder gingen de Winssenaren met 4-0 onderuit tegen de Nijmegenaren, waardoor alleen een overwinning voor RODA het kampioenschap van Brakkenstein nog kon verpesten. Waar niemand meer rekening mee hield, gebeurde ook niet. Het seizoen werd afgesloten in stijl: met een 0-2 nederlaag.

Onder een stralend zonnetje, voor het oog van een stijf uitverkocht uitvak, speelde RODA het spelletje nog best aardig mee. Met de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen wist men hoe de gasten het best bestreden konden worden. En dat ging nog wel aardig. Het Winssense doel werd lange tijd niet onder vuur genomen, maar daar stond tegenover dat RODA de eerste helft ook niet één keer op doel wist te schieten. Het enige doelpunt voor rust viel uit een knullig weggegeven strafschop. De geplaatste strafschop verdween keurig onder in het hoekje en al na tien minuten keek RODA tegen een achterstand aan. Vijf minuten voor rust werd Brakkenstein pas echt gevaarlijk en moest Ivo Piels twee keer vol aan de bak om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Met succes.

Zoals het een echte kampioenswedstrijd betaamt was er verder weinig te beleven. Zelfs toen RODA korte tijd met een man minder kwam te staan wist Brakkenstein niet toe te slaan. Tekenend voor de wedstrijd was dat het hoogtepunt van de eerste helft geen mooi doelpunt of mooie aanval was, maar een hoekschop van Brakkenstein waarbij niet alleen de bal, maar ook de hoekvlag voor het doel werd geslingerd. Helaas voor de persoon in kwestie, maar gelukkig voor de rest van de wereld, hebben we de foto’s nog:

De tweede helft had RODA duidelijk meer moeite om het spel van Brakkenstein te volgen. De gasten leken hun zenuwen de baas te zijn geworden en werden steeds gevaarlijker. Piels, die in het heenduel ook zijn visitekaartje al af had gegeven, keepte opnieuw een goede wedstrijd en voorkwam een grote nederlaag. Net voor het inbrengen van breekijzer Jop Verploegen beslisten de Nijmegenaren de wedstrijd door vanuit een hoekschop de 0-2 op het scorebord te zetten.

Met nog een minuut of 20 te spelen gunde Brakkenstein het complete elftal een publiekswissel. Omdat het elftal hierdoor natuurlijk compleet ontregeld werd wist RODA het laatste kwartier zomaar twee ballen richting het vijandelijke doel te schieten. Jelle van de Geijn zag zijn inzet over de lat heen verdwijnen, en het schot op de keeper van Jop Verploegen vanaf een meter of 35 was natuurlijk alleen maar voor de statistieken. Een doelpunt zat er opnieuw niet in, waardoor RODA voor het eerst op de eigen Boshof niet tot scoren kwam, en voor de 7e keer de nul hield voorin.

De felicitaties zijn voor de terechte kampioen Brakkenstein 2, één van de weinige ploegen die de Winssense grootmacht twee keer wist te verslaan. Dan is ‘t ook echt dik verdiend.

De competitie voor RODA 2 zit er op, maar het seizoen is nog niet ten einde. Integendeel. Het selectie proces voor het komende seizoen wordt volgende week al in gang gezet met twee oefenwedstrijden, de uitgelezen kans voor de doorstromende a-junioren om zichzelf in de kijker te spelen. Ook heeft de club besloten om het tweede elftal deel te laten nemen aan de gemeentecup in Beuningen.