RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
Zo | 05-05-2024 om 12:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
Waarom zou ik geen topscorer kunnen worden?
Met Bas Gradussen heeft RODA 2 een prima vervanger voor de inmiddels gepensioneerde Daan van den Berg in huis. Tot dusver wist de Winssenaar al vier keer te scoren en daarmee neemt hij een groot deel van de totale Winssense productie voor zijn rekening, waarbij hij ook met enige regelmaat beslissend is geweest. "Waarom zou ik geen clubtopscorer kunnen worden?"
 
Dat zegt de boomlange mandekker, die zich nog altijd vooral verdediger voelt, tegen radio 1. "Mijn ouders zijn, net als ik, woonachtig in het kleine dorpje aan de Waal, mijn vader zelfs al zijn hele leven. Net als ik zijn ze helemaal verkocht aan Winssen en RODA. Misschien een beetje cliché, maar waarschijnlijk zijn ze ook mijn twee grootste fans." Leon Gradussen, zijn vader, maakte in de jaren zeventig en tachtig ook furore in het rood-zwarte tenue. "Mijn vader nam me na zijn actieve carrière ook altijd mee naar de Boshof. Als we op zondagmiddag langs de lijn stonden bij het eerste elftal vertelde hij altijd hoe het er vroeger aan toe ging op het voetbalveld, dat het een veel hardere sport was, alleen voor echte mannen, niet voor watjes. De meeste verdedigers bleken in die tijd te schoppen naar alles wat bewoog, toen heb ik maar besloten die speelstijl over te nemen", aldus Gradussen, die met RODA 2 op de tweede plaats staat (eerste op basis van verliespunten, red.).
 
Met zijn eigen prestaties is hij wel tevreden, al is de vraag of hij dit vol kan houden. "Dat is moeilijk te zeggen", zegt Gradussen, die drie goals minder wist te maken dan topscorer Jos Hoppenreijs en maar één doelpunt achter loopt op spits Jop Verploegen. Met Sven Eggenhuizen, ook geen kleine naam in het Winssense clubvoetbal, is hij inmiddels op gelijke hoogte gekomen. "Ik hoop nog wel een tijdje zo door te gaan. Of topscorer van RODA 2 worden onmogelijk is? Waarom? Ik sta momenteel maar drie doelpunten achter op de huidige lijstaanvoerder. Dus alles is mogelijk. Al blijft mijn prioriteit liggen bij verdedigen en het wegkoppen van iedere hoge bal die mijn kant op komt".
 
Naast een belangrijk doelpuntenmaker staat Gradussen ook verdedigend zijn mannetje. Hij is verantwoordelijk voor 79% van alle onderscheppingen van zijn ploeg. In de lucht is hij onverslaanbaar. Marijn Gradussen, inderdaad familie van, is als centrale middenvelder blij met deze voorstopper in zijn rug. “Als ik een hoge bal mijn kant op zie komen stap ik gewoon opzij en zoek ik direct weer de aanval. Bas kopt de bal toch weer vooruit, hij wint elk luchtduel, de rest van het werk is voor de mannen die voor hem lopen”.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden