Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
RODA 2 boekt eerste thuisoverwinning ten koste van DIOSA
Afgelopen zondag speelde RODA op de eigen Boshof, helemaal op veld twee, haar thuiswedstrijd tegen DIOSA. De gasten uit Balgoy bleken in de recente geschiedenis vaak een taaie tegenstander. Dit keer was het niet anders, maar onder aanvoering van Luuk van den Dobbelsteen wonnen de Winssenaren voor het eerst op eigen terrein(2-1). Waar ‘Dobbeltje’ zich afgelopen donderdag de kaas nog dusdanig van het brood liet eten dat er zelfs geen smeerboter meer op zat, nam hij zijn team tegen DIOSA bij de hand en kroonde zich met 2 goals tot matchwinner. Al miste hij in de slotfase de kans op de definitieve beslissing, vanaf een meter of 6, voor een leeg doel.

Bij RODA begint het spelletje zoals trainer Geet Hopmans het graag wil zien steeds een beetje meer vorm te krijgen. RODA begon vrij aardig aan de wedstrijd en was in de beginfase de bovenliggende partij. Dit leidde na 5 minuten tot de eerste kans uit een vrije trap van Bram Versteeg, maar Tjeerd Steeg kon zijn kunstje van een week eerder niet herhalen en stuitte op de doelman. Een minuut of 5 later kreeg Jelle van de Geijn de kans om de score te openen, maar zijn poging verdween langs de verkeerde kant van de paal. Ook de gasten kregen zo nu en dan een kansje om van de 0 af te komen. Na een kwartier voetballen mocht de Balgoyse rechtsbuiten een bal voorgeven, maar zijn medespeler werkte de bal langs het doel.

Het kwartier wat volgde bevatte nou niet bepaald hoogstaand voetbal. De duels werden vooral op het middenveld uitgevochten en de ballen werden verder de lucht in geschoten dan dat ze richting vijandelijk doel werden gestuurd. Na een half uur voetballen werd de wedstrijd uit het slop gehaald toen DIOSA opeens voor het Winssense doel op dook. Ook deze mogelijkheid werd om zeep geholpen en in de tegenstoot was het de thuisploeg die de score opende. Van den Dobbelsteen soleerde vanaf de zijlijn vakkundig door de langs een aantal tegenstanders, en wipte de bal met ‘L1-rondje’ zeer fraai over de doelman; 1-0. De laatste 15 minuten kreeg RODA nog 2 kansjes om de voorsprong halverwege te verdubbelen, maar zowel Bas Gradussen als Bram Grisèl stuitten met een kopstoot op de doelman.

Na rust werd het al snel benauwd voor RODA. De gasten kregen binnen 2 minuten na de thee een vrije trap op een meter of 25 man het doel. De bal viel goed in de zestien maar werd door alles en iedereen gemist en verdween naast het doel. Daarna volgde evenals in het eerste bedrijf een slaapverwekkend kwartiertje, waarbij DIOSA profiteerde van het ingedutte RODA. Pardoes stond de 1-1 op het scorebord en kon the thuisploeg weer van voor af aan beginnen. Een paar minuutjes later had het zelfs zomaar 1-2 kunnen worden, maar die doelpoging ging voorlangs.

Met nog ruim een kwartier op de klok nam RODA het initiatief weer over en creërde via Marijn Gradussen weer eens wat gevaar. Hij nam het doel onder vuur van buiten de zestien maar zag zijn schot gekeerd worden. Uit de daaropvolgende hoekschop, genomen door Josje Hoppenreijs, was het raak. Dobbelsteen werd volledig vrijgelaten en zette zijn ploeg voor de tweede maal op voorsprong. 10 minuten voor tijd verschenen de Winssenaren met drie man in de vijandelijke zestien, maar van de Geijn kreeg te veel tijd om na te denken en besloot na enige vertwijfeling om zelf te schieten, achteraf gezien niet de beste optie. Al zullen we natuurlijk nooit weten of een andere keuze tot meer succes had geleid.

In de slotfase miste DIOSA nog een kans op de gelijkmaker en was ook van de Geijn nogmaals ongelukkig, maar de misser van de dag kwam op naam van de tweevoudig doelpuntenmaker. Vorig jaar maakte hij er al zijn specialiteit van en droeg daarmee toentertijd bij aan het mislopen van de titel. Hij kreeg na een aardige combinatie tussen Jop Verploegen en Marijn Gradussen een gruwelijke kans, nadat laatstgenoemde de bal oog in oog met de doelman breed legde. Hij kreeg het van dichtbij echter opnieuw voor elkaar om de bal voor een leeg doel over te schieten, en zag zijn eerste hattrick bij het seniorenvoetbal aan zijn neus voorbijgaan. Hierdoor bleef DIOSA nog in leven maar mede door een goede redding van Ivo Piels werd de minimale overwinning binnen gehengeld.

Door de overwinning verstevigt RODA de positie in de middenmoot en houdt het aansluiting met de bovenste regionen. Volgende week gaan Hopmans en co. op bezoek bij Uni Herhani Combinatie. In Hernen, waar ze zich ons vorige bezoek met dank aan Nicky en Lennert van Haalen ongetwijfeld nog kunnen herinneren, wordt om 10:30 afgetrapt