RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
SCP 2 - RODA '28 2
Ma | 20-05-2024 om 11:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
0 - 1
​RODA 2 hervat competitie met overwinning op SDOO
Het heeft even geduurd, maar RODA heeft eindelijk haar eerste wedstrijd van 2017 achter de rug. Op de Boshof ontvingen de Winssenaren SDOO, die voorafgaand aan het duel samen met RODA op een gedeelde vierde plaats stonden. Het gelijk aantal punten, en de krappe 2-3 eerder in Heteren, waren de voortekenen voor een spannend duel. Een uurtje lang bleef het dat ook, maar RODA liep in de slotfase vrij gemakkelijk uit naar een 5-2 overwinning.
 
Ondanks een enorm gebrek aan ritme, er werd pas één (dramatisch) oefenduel afgewerkt, kwamen de Winssenaren vrij snel op stoom. De gasten leken meer last te hebben van het natte en loodzware veld. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij de thuisploeg en werd er zo nu en dan aardig rondgetikt. Kansen bleven dan ook niet lang uit. Marijn Gradussen was de eerste die de openingstreffer op zijn schoen had liggen. Maar niet voor het eerst dit seizoen was hij voor een nagenoeg leeg doel hoogst ongelukkig. Hij wilde een voorzet direct binnen tikken maar maaide langs de bal op. Of er overheen. Hij raakte hem in ieder geval niet en verprutste daarmee de kans. Ondanks het overwicht bleek het euvel waar RODA het hele seizoen al mee kampt ook in het nieuwe jaar nog niet verholpen. Er worden teveel kansen gemist waardoor het zichzelf in de problemen brengt.
 
Ook nu, want het waren de gasten die aan een half kansje genoeg hadden om trefzeker te zijn. De spits van SDOO ontsnapte bij een hoekschop heel even aan de aandacht van Bas Gradussen. Met zijn achterhoofd raakte hij de bal zoals hij hem waarschijnlijk nooit mee zal raken en zag hem in de kruising vliegen. Koen Smits kwam als bewaker van de paal net een paar centimeter te kort om de tegengoal te voorkomen. RODA bleef kalm, rechtte de rug, en ging verder waar het gebleven was. Via Marijn Gradussen leidde dit tot de 1-1, tot grote teleurstelling van Luuk van den Dobbelsteen. De kwakkelende spits probeerde het doelpunt op zijn naam zetten maar kwam een fractie te laat, de bal was de lijn reeds gepasseerd. Toen hij later de kans kreeg op een goedmakertje verprutste hij een gigantische kans door Jop Verploegen over het hoofd te zien en veel te lang te treuzelen. Daarmee bleef de ruststand steken op 1-1.
 
Na de thee was het tijd voor verandering. Liefst vier frisse krachten verschenen er aan de aftrap. Veel wijzigingen tegelijk doorvoeren pakt zelden goed uit, en heeft voor menig trainer ook absoluut geen voorkeur. Maar ditmaal wierp het zijn vruchten af. Uiteraard was het in de beginfase even wennen en aftasten, maar na 10 minuten in de tweede helft ging de handrem er bij RODA af. Pim Vergeer, voor de gelegenheid te gast bij RODA 2, tekende voor de 2-1. Voor SDOO was deze minimale achterstand direct aanleiding om te switchen naar een meer aanvallende formatie. Hierdoor kreeg RODA meer ruimte en liep het eenvoudig uit naar je een grotere voorsprong.
 
Vergeer eiste hierbij de hoofdrol op. Hij completeerde een hattrick en bracht de voorsprong op 4-1. Ook pechvogel Dobbelsteen wist alsnog zijn doelpuntje mee te pikken. In de meest letterlijke zin van het woord. Waar hij bij de eerste Winssense treffer nog te laat kwam, was hij bij een zeker doelpunt van Jelle van de Geijn wel nipt op tijd om het doelpunt voor de lijn te stelen, nadat hij uiteraard zelf alweer een paar kansen had verkloot. Ook Verploegen verpestte een grote kans, waarbij de oorzaak alleen maar kan worden gevonden in zelfoverschatting. Na vijf treffers was RODA klaar met scoren, maar SDOO bepaalde de eindstand. Opnieuw waren de Winssenaren niet scherp bij een hoekschop en kreeg het de 5-2 om de oren.
 
Een goed begin van de tweede competitiehelft voor RODA 2, maar net nu de ploeg van Geet Hopmans in vorm is volgen twee voetballoze zondagen. 12 maart wordt het volgende duel afgewerkt. AWC zal dan te gast zijn in Winssen.
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden