RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
Zo | 05-05-2024 om 12:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
​RODA 2 blijft knap overeind bij koploper AWC
In alle vroegte, met de slaap nog in de ogen, ging RODA 2 afgelopen zondag op bezoek bij koploper AWC 4. Om half 10, net na het opkomen van de zon, werd er al afgetrapt op het Wijchense kunstgras, een ondergrond die de technische spelers van RODA vaak ten goede komt.
 
De eerste grote kans ontstond binnen een halve minuut voor de ploeg die pas één maal puntverlies leed. A-junior Joost Janssen schatte een diepe bal niet helemaal juist in en zag zijn directe tegenstander vrij op doelman Ivo Piels afstormen. De Winssense goalie wist een bijna zeker doelpunt knap te keren en hield de wedstrijd spannend. Janssen herpakte zich snel en gaf de rest van de wedstrijd niets meer weg. De beweeglijke middenvelders en backs van AWC brachten RODA af en toe aan het wankelen maar tot uitgespeelde kansen kwam dit niet. Veel aanvallen van de thuisploeg liepen via de zijkant en de doelpogingen kwamen veelal van buiten de 16. Met de brilstand op het scorebord gingen de ploegen naar de thee.
 
AWC was vanaf het eerste moment de bovenliggende ploeg maar kwam de eerste drie kwartier, door sterk en gegroepeerd verdedigen van RODA, niet tot scoren. Reden voor de Wijchenaren om een tandje bij te schakelen en nog meer de aanval te zoeken. RODA liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en met name door de vele vuile meters die rechtsbuiten Luuk van den Dobbelsteen noodgedwongen af moest leggen kwamen de roodzwarten niet in grote problemen. Door het offensieve spel van de thuisploeg ontstond aan de andere kant ook ruimte voor RODA. Via de counter werd RODA nog een aantal keer dreigend maar het doel van AWC werd maar zelden onder vuur genomen. Het dichtst bij een doelpunt kwam RODA via Jop Verploegen die een volledig vrije Niek Gerrits niet wist te bereiken en even later een afstandsschot net over het doel zag zeilen. Door het vastzetten van met name de Wijchense middenvelders en het grote aantal spelers achter de bal wist RODA de wedstrijd tot een 0-0 eindstand te brengen.
 
Na 90 minuten zonder doelpunten zijn de punten eerlijk verdeeld over beide ploegen. RODA was zeker niet de bovenliggende partij en hield zich voornamelijk bezig met verdedigen, maar met een punt kregen de Winssenaren loon naar werken. Volgende week treedt RODA thuis om 11:00 aan tegen Diosa. 
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden