RODA '28 2
ALGEMENE INFORMATIE
Eerst volgende wedstrijd
RODA '28 2 - Overasseltse Boys 2
Zo | 05-05-2024 om 12:00u
Laaste gespeelde wedstrijd
RODA '28 2 - Juliana '31 2
2 - 0
Creemers toont begrip voor onvrede: "Dit is moeilijk voor hem en voor mij"
Rik van Summeren was jarenlang onomstreden op het middenveld van RODA 2, maar verdween recentelijk naar de bank door toedoen van Hugo Senden en Tom Verploegen. Manager Nico Creemers is ondanks dit besluit zeer te spreken over de geroutineerde Winssenaar. "Rik is op en top professional."
 
"Rik werkt en gedraagt zich zoals altijd. Hij is en blijft een RODA-man", oordeelde Creemers op een persbijeenkomst. "Of hij helemaal gelukkig is? Ik denk van niet, maar dat geldt niet alleen voor hem. Iedereen die de negentig minuten niet mag volmaken is op een bepaalde manier ongelukkig." Over de winterse transferperiode maakt hij zich geen zorgen. “Andere clubs zien ook wat er gaande is en willen wellicht proberen hiervan te profiteren. Ik heb hem al verteld dat zijn kans nog wel komt. Als ik het idee heb dat hij daaraan twijfelt zal ik hem nog een keer uitnodigen voor een gesprek, maar mijn gevoel zegt dat hij een vertrek nooit overwogen heeft.”
 
"Deze periode is moeilijk voor hem en voor mij, omdat er maar één wedstrijd per week is. Er zullen altijd spelers zijn die vinden dat ze veel speeltijd krijgen en anderen juist niet.” Van Summeren werd de laatste weken regelmatig gewisseld. In de thuiswedstrijd tegen NEC werd hij in de 85e minuut naar de kant gehaald voor Senden. Een week later tegen Unitas was het weer raak en moest hij met nog 2 minuten op de klok zijn positie opnieuw afstaan, ditmaal aan Verploegen. Na zijn tweede wissel op rij kon hij zijn teleurstelling niet verbergen voor de camera’s van SkySports: “Ik heb niks tegen die jongens, maar ik wil zelf spelen. Ik krijg een beetje het gevoel dat ik met steeds meer spelers moet gaan concurreren voor mijn plek, terwijl ik naar mijn idee gewoon mijn niveau haal. Mijn zelfvertrouwen krijgt op deze manier een enorme dreun. Speel ik de laatste weken dan echt zo slecht?”
 
"Het is voor hem een moeilijke periode. Bij een kleine dorpsclub als RODA is het van belang dat andere spelers ook minuten maken, al zou ik hem het liefst altijd laten spelen. Hij zal soms door de zure appel heen moeten bijten. Gelukkig zie ik hem op de training blijven knokken. Het gedrag van Rik is fantastisch en dat is belangrijk", aldus de Wijchenaar.
 
Activiteiten / Agenda
Er zijn nog geen activiteiten toegevoegd
Webshop Roda '28

Bestel nu je eigen Roda' 28 sport kleren en steun Roda '28!

Ga naar de webshop RODA '28 Winssen
Contact
Roda '28 Winssen - De Boshof
Plakstraat 6
6645 KL, Winssen
secretariaat@roda28.nl
Aanmelden bij Roda '28 Winssen
Aanmelden